55-годишният шофьор, , остава за постоянно в ареста. Това реши

...
55-годишният шофьор, , остава за постоянно в ареста. Това реши
Коментари Харесай

Шофьорът, блъснал и убил пенсионер на пешеходна пътека в Стара Загора, остава в ареста

55-годишният водач ,, остава за непрекъснато в ареста . Това реши Старозагорският областен съд.

На лидера е било повдигнато обвиняване за това, че на 28 февруари на кръстовището, формирано от улиците „ Христо Ботев “ и „ Любен Каравелов “ , до момента в който е управлявал автомобил е нарушил пътния закон в частта му: „ лидерът на пътно транспортно средство е задължен да бъде деликатен и внимателен към пешеходците… “ и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 82-годишен мъж , като действието е осъществено на пешеходна пътека .

Водачът е избягал от местопроизшествието , а като е бил хванат, е бил тестван за приложимост на алкохол с техническо средство, като уредът е отчел 0,97 промила .

Според съда са събрани задоволително доказателства, от които да се направи обоснованото съмнение, че обвиненият е направил закононарушението. Съдебният състав е приел, че съществува действителна заплаха водачът да се укрие или да извърши друго закононарушение, изхождайки от държанието му след случая – обвиненият е избягал от местопроизшествието.

Съдът е счел, че квалифициращите признаци на обвиняването – осъществено на пешеходна пътека, след приложимост на алкохол от лидера, който не е останал на мястото на случая, завишават публичната заплаха на действието и на дееца.

Определението на съда предстои на обжалване с частна тъжба и/или митинг пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен период.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР