55-годишен мъж от пловдивското село Труд е с потвърдена вече

...
55-годишен мъж от пловдивското село Труд е с потвърдена вече
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Има два потвърдени случая на западнонилска треска в България

55-годишен мъж от пловдивското село Труд е с доказана към този момент от тестванията диагноза - западнонилска тресчица. След тежко прекоматозно положение пациентът се усъвършенства, оповестиха от Университетската болница " Св. Георги " в Пловдив. Лечението му протича в Клиниката за инфекциозни болести. Повече за рисковото заболяване в студиото на " Сутрешен блок " разяснява проф. доктор Тодор Кантарджиев, шеф на Центъра по заразни и паразитни заболявания.

През 2015 година за първи път у нас е потвърден случай при дете, който за благополучие е с удобен излаз. Преди десетина дни имахме случай на жена, която към този момент се усъвършенства, а на 3 септември е потвърден западнонилски вирус и в материали от 55-годишен мъж, изясни експертът.

Той сподели още, че западнонилската тресчица е заболяване, което се среща постоянно в прилежащите ни страни на Балканите, като има много случаи, изключително в Сърбия и Гърция.

" Ако 200 души бъдат ухапани от инфектиран комар, заболява един, който може да развие инфектиране на централния мозък от 100 души с такова инфектиране, може 15-20% да загинат, според от степента на инфектиране ", изясни проф. Кантарджиев.

Опасният вирус се популяризира от нашите комари, които хапят вечер и през нощта, а контейнер на вируса са прелетните птици. Носилите изрично не са тигрови комари, това е илюзия, изясни специалистът. Вирусът може да бъде пренесен посредством инфектирана кръв, удостовери проф. Кантарджиев.
 Пациентът със западнонилска тресчица евентуално ще бъде изписан идната седмица Пациентът със западнонилска тресчица евентуално ще бъде изписан идната седмица
55-годишен мъж от пловдивското село Труд е с доказана към този момент от тестванията диагноза - западнонилска тресчица. След тежко прекоматозно положение пациентът...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР