55 г. празнува днес колегата ни Румен Георгиев, чийто творчески

...
55 г. празнува днес колегата ни Румен Георгиев, чийто творчески
Коментари Харесай

Колегата Румен Русин стана на 55 г.

55 година чества през днешния ден сътрудника ни Румен Георгиев, чийто креативен псевдоним е Русин. Понеже е необятно скроена персона, Румен е боксьор, лингвист, публицист, моряк, гробокопач, стихотворец и публицист. Той е създател на стихосбирката „ На словото краят… “ и на романа " Пътят на Вениамин ". Писа и текстове в " Хаскоовска Марица ".
Румен Георгиев е роден през 1963 година в Димитровград. През `81-ва приключва хасковското спортно учебно заведение „ Стефан Караджа “, а след постоянната си военна работа се дипломира по специалността българска лингвистика в шуменския университет „ Епископ Константин Преславски “. Работил и е във вестниците „ Димитровградска истина “, „ Хасковска естрада “, „ Шипка “, „ Дебати “, „ Кой си ти? “, „ Супер 7″ „ Новинар “. Публикували са го в „ Народна юноша “, „ Литературен вестник “, „ Пулс “, в алманасите „ Юг “, „ Хоризонт “ и „ Янтра “. Печелил е премията за лирика на списание „ Родна тирада “. Негови произведения са включени в изданието „ Страница “ на Гьоте институт.
В медийния отрасъл е бил още съсобственик и основен редактор на списанието „ Тийнейджър 2000″, а също и креативен началник на списанието „ Трето око “.
През 1997-а Румен Георгиев пое към Гърция на 15-годишен гурбет. Живял е в Патра и Каламата. Там по едно и също време е работил като преносвач във фабрика за алкохол и гробокопач. Бил е моряк и градинар в хотел-ресторант. В южната ни съседка 2 години и половина е и основен редактор на вестник „ Български глас “ – издание за нашенците в Гърция и Кипър.
Русин е пред завършването на сюжетите на сатиричната пиеса „ Клуб АА (Анонимни алкохолици) – очевидни политици “ и на моноспектакъла „ Вестникът “. Освен това се е посветил да учи и превежда мистерии, тайнства и езотерика.
Честито, приятелю, от сплотения екип на " Хасковска Марица "!/Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР