55-а вечер на протести в София. Ден преди обявения за

...
55-а вечер на протести в София. Ден преди обявения за
Коментари Харесай

55-ти ден на протеста, демонстрантите се заканват утре депутатите да работят под обсада

55-а вечер на митинги в София. Ден преди оповестения за народен митинг, който съответствува с края на депутатската почивка, недоволни още веднъж се събраха в центъра на София.

Протестиращите се заканват в първия ден от новия политически сезон депутатите да работят под блокада. Протестиращите сложиха спомагателни палатки пред постройката на някогашния партиен дом, в този момент постройка на Народното събрание.

Ден преди огромния митинг ситуацията в " Триъгълника на властта " е спокойна, а хората спокойно отстояват настояванията си. Много от протестиращите на площада считат, че с опита за промени в Конституцията министър председателят Борисов желае да завоюва време и не престават да упорстват за неговата оставка. Засилени са ограниченията за сигурност още довечера, ден преди огромния митинг. Полицаи от цялата страната идват в столицата.

Един от входовете на Народното събрание е отцепен с ограничаващи ленти от полицията. От Столична дирекция на вътрешните работи обявиха, че ще подхващат всички нужни ограничения за обезпечаване на сигурността и приканват за запазване на реда и разграничаването от провокатори.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

От Столична община оповестиха, че до през днешния ден са подадени уведомителни писма за митинга от " Да, България ", " Системата ни убива ", както и от няколко физически лица. Партия " Да, България " е поискала от Общината да остане на паркинга пред Българска народна банка от 8:00 ч. до 22:00 ч. Гражданската самодейност " Системата ни убива " е получила позволение за митинг в региона към куполите. Организаторите на недоволството от " Отровното трио " не декларират своя проект на придвижване.

На входовете на столицата ще има екипи на Пътна полиция при вероятно идване на рейсове от страната.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Тази вечер митингът във Варна беше разгласен като предварителен за " Голямото национално въстание " в София на следващия ден. След като изрекоха настояванията си на кръстовището пред общината, протестиращите се насочиха на факелно шествие по централната улица.

 Снимка: Булфото

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР