54% от българите се определят като хубави, а 72% от

...
54% от българите се определят като хубави, а 72% от
Коментари Харесай

54% от българите се определят като хубави

54% от българите се дефинират като хубави, а 72% от тях настояват, че са удовлетворени от себе си. Да си хубав очевидно е все по-важно в днешния свят, само че и от ден на ден са пътищата, по които можеш да си хубав - един от главните е да си вярваш и да си в съгласие със себе си. В социологическите данни проличава ясна разлика в полезностите на поколенията, разкриват се отлики и в мисленето сред мъже и дами. Анджелина Джоли и Ален Делон се оказват най-красиви за българите. Но не бият с доста Невена Коканова и Стефан Данаилов в класацията по хубост.

Данните са от провокативно проучване на „ Галъп интернешънъл " за самочувствието, хубостта и полезностите по поръчка на „ Жената през днешния ден " и „ Рубела Бюти ". Изводите от изследването бяха показани по време на полемиката „ Такава, каквато съм " от серията диалози „ Жени. Технологии. Време ", която се случва дружно с Женския конгрес за хрумвания.
Участници бяха известни дами водачи на мнение като дългогодишния ефирен публицист и сегашен тренер по обществени изяви Анна Цолова, директорката на психиатричната болница „ Св. Иван Рилски " доктор Цветеслава Гълъбова, Мария Касимова-Моасе - публицист, публицист и съветник по етикет и протокол, бизнесдамата Вили Боршукова, притежател на марката „ Магама ", Мая Герасимова, маркетинг шеф на „ Рубела Бюти ", най-големият български производител на козметика, Ива Екимова, пиар специалист с дълготраен опит. Модератор беше Мира Баджева, публицистичен шеф и издател на „ Жената през днешния ден ".

Да, хубостта през днешния ден става все по-важна; за красивите сякаш всичко е по-лесно (близо 60% се съгласяват с това). Но пък кои са факторите на хубостта? Оказва се, че не (само) властта и парите, даже и освен външният тип, те вършат привлекателна или прелъстителен.

Например, една трета от българите се съгласяват с изказванието, че по-богатите хора наподобяват и по-красиви, само че две трети го отхвърлят. 22% пък считат, че хората с повече власт наподобяват по-красиви. 68% обаче са на противоположното мнение, останалите не могат да преценяват. Интелектът притегля (72% от запитаните считат така; измежду висшистите процентът е по-висок), добротата приобщава (според 82% от българите). Увереността краси (79%). Артистичността е секси, мислят повече от половината от запитаните. Значи хубостта може да се изиграе.

Днес даже май още повече по хубостта посрещат. Но и още повече по мозъка изпращат. Да, правилно, това е на думи - респондентите по този начин настояват. Но в днешното общество на информацията точно думите имат свръхсила.

Фитнесът става все по-голям (близо една трета дори считат, че е задължителен), телесният „ ъпгрейд " също; че и голотата (70% се съгласяват, че облеклата през днешния ден са прекомерно разголени). Даже 57% признават, че през днешния ден май е по-важно по какъв начин изглеждаш, а не какъв брой си интелигентен. 58% споделят, че за красивите хора всичко наподобява по-лесно. Но да си ОК със себе си май е най-важното - с цел да си хубав в очите на другите, би трябвало да си хубав в своите очи. Накратко: все по-важно е да си хубав, само че и от ден на ден са пътищата към хубост. Защото щастливите хора наподобяват по-добре. Цели 86%, т.е. съвсем всички, могат да потвърдят. И няма особени демографски разлики в отговорите.

А „ общоприетите " стандарти за хубост носят и контузии (57% напомнят това, изключително жени). И всеки има право да наподобява, както пожелае. С последното се съгласяват 87%. Впрочем, русото не е наложително по-хубаво. Само 23% се съгласяват, че русите хора са по-принцип по-хубави. Клишетата не са това, което бяха.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР