54-годишният Цветан Цв. е предаден на съд от Окръжната прокуратура

...
54-годишният Цветан Цв. е предаден на съд от Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

Съдят бизнесмен от Варна за избягването на близо 70 000 лева данъци

54-годишният Цветан Цв. е предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна тъй като избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери – 68 075 лв.. Това оповестиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Бизнесменът удостоверил лъжа в подадени справки-декларации и съставил и употребявал документ с погрешно наличие - дневници за покупки към тях, при показване на информация пред органите по приходите на Търговско дружество Национална агенция за приходите във Варна. Така успявал да приспада неследващ се за ръководеното от него сдружение данъчен заем.

Престъпната активност подсъдимият шеф, който е с висше икономическо обучение, направил в интервала от 14 септември 2012 до 14 януари 2013 година и от 14 ноември 2013 година до 14 януари 2014 година Фирмата му била записана по ЗДДС през 2012 година, като подсъдимият имал мажоритарен дял. Дружеството действително не е развивало комерсиална активност, не е имало благосъстоятелност, офис, хранилища, не е наемало служащи.

Чрез сдружението подсъдимият шеф имитирал комерсиална активност, която писмено оформял посредством правене или потребление на издадени от други компании първоначални и други счетоводни документи – фактури, касови бонове, които се удостоверяват заплащането на услуга, активност или доставка. Подсъдимият правил счетоводно обслужване против възнаграждение и по джука сделка на разнообразни компании. Ежемесечно обслужваните от него сдружения представяли фактури за осчетоводяването им. Така Цветан Цв. се снабдявал и разполагал с номера на фактури и съответните стойности, които употребявал при правенето на дневниците за фиктивните покупко-продажби, осчетоводявани от компанията му.

Делото против подсъдимия шеф следва да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако съдът го признае за отговорен, той може да получи наказване отнемане от независимост от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото си имущество.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР