54 000 евро са необходими за лечението на малкия Тихомир

...
54 000 евро са необходими за лечението на малкия Тихомир
Коментари Харесай

Да помогнем за лечението на малкия Тихомир от Добрич |

54 000 евро са нужни за лекуването на дребния Тихомир от Добрич, с цел да може по-дълго да бяга, да върви на учебно заведение и да живее. Сумата е непостижима за фамилията и то се обърна за помощ към всички, които могат да оказват помощ. Тихомир е на 7 години. Той е с диагноза мускулна дистрофия вид " Дюшен ". Това заболяване се дължи на разновидност в гена за дистрофин, който се локализира в X- хромозомата. Генът за дистрофин кодира протеин, наименуван дистрофин, значим систематичен съставен елемент в мускулната тъкан и осигуряващ структурната непоклатимост на мускулите.

Първата демонстрация на признаците е към 5-годишна възраст. Забелязва се прогресивна проксимална мускулна уязвимост в краката и таза, която с времето се популяризира и обгръща шията, ръцете и други области. С напредването на заболяването мускулната тъкан бива заместена от съединителна или мастна тъкан. Повечето от пациентите сядат на инвалиден стол преди да са навършили 12 години.

Мускулната дистрофия вид " Дюшен " е прогресивно заболяване, засягащо скелетната мускулатура, а в късните стадии - сърдечната и дихателната.

В момента се изпитват разнообразни способи за възстановяване качеството и увеличение продължителността на живот. От LIV hospital в Истанбул фамилията получава предложение за 6 вливания на стволови кафези, всяка от които коства 9 хиляди евро. Това би дало късмет на Тишо по-дълго време да бяга, играе, да върви на учебно заведение, да бъде независим и да живее по-дълго.

Цялата сума, която би трябвало се събере е 54 хиляди евро. Затова фамилията се обръща с апел към всички, които могат да оказват помощ. 

IBAN: BG15UBBS80021030532450
BIC код: UBBSBGSF
Тилуляр на сметка: Тихомир Тихомиров Зурнаджиев
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР