53 са новите случаи за последните 24 часа, от тях

...
53 са новите случаи за последните 24 часа, от тях
Коментари Харесай

Във Видин няма да се налага карантина, въпреки активното циркулиране на вируса

53 са новите случаи за последните 24 часа, от тях 15 са в болница  1302 изследвани за денонощието. Общо 46 510 са изследвани. Активните области са 12, а дейните случаи  - 1199. Общо 1506 са доказаните случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния действен щаб. 317 са приетите в болница пациенти с доказан COVID-19, от тях 40 са в интензивни отделения и клиники. 6 нови случая на инфектирани с ковид медицински служащи. 164 е техния брой за момента.
Излекуваните са 276, т.е. има 10 нови излекувани. От тях 9 са подадени от РЗИ - това са заразоносители и заболели лекувани в домашна конюнктура и 1 в Смолян. Починалите са 66. В регионалната болница във Видин е умрял 73-годишен мъж. Пациентът е страдал от мозъчно-съдова болест и хронична бъбречна непълнота. Прекарал е и инсулт. Той е от вкъщи за остарели хора в Гара Орешец.
Очевидно е, че Видин е преди всичко, измежду местата с по-голяма циркулация на вируса. Но няма да предприемем ограничения от рода на Банско, разгласи доктор Кунчев. Заради дома за остарели хора във видинското село Гара Орешец и новото огнище на ковид у нас - в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с умствени увреждания във Видин . Това е второто огнище в тази област в подобен вид обществено заведение. 
Вчера от болничното заведение във Враца е избягал възрастен пациент с COVID-19, настанен във Врачанската болница . Той излязъл от лечебното заведение, с цел да се разноски на открито. Това се случва единствено ден откакто дружно с още шест инфектирани лица от вкъщи за остарели хора бяха превозени за лекуване във Враца. Хванали го на бензиностанция, избягал до момента в който лекарите приготвяли следващите вливания. Във външна среда е прекарал към половин час, за който е минал към 300 метра. Времето му за контакт с различен е било доста малко, опцията да болести някого - също. Коментарът на НОЩ: Няма данни да е контактувал с някой, изясни доктор Кунчев.
Вчера е направено второ плазмопреливане на пациент в по-тежко положение от предишиния във ВМА. Той е бил в интензивно поделение. Днес и двамата са афибрилни, без температура. Първото такова лекуване беше приложено на 29 април на тежкоболен във ВМА , разгласи проф. доктор Венцислав Мутафчийски.
Кога ще се възстановят профилактичните прегледи? Отговори д-р- Кунчев: Разрешили сме тези за деца до 18 години, за възрастните ще е в по-късен стадий. Искаме първо да стартираме с действително нуждаещите се, с хронични болести и по този начин. А на по-късен стадий ще се възобновят и профилактичните прегледи.
Ограниченията за влизане и излизане от регионалните центрове остават и по празниците. Над 200 са КПП-та в цялата страна. Вече  50 000 автомобила са напуснали столицата. Основанието за излизане от регионалните градове би трябвало да бъде посочено в декларацията. Няма да се позволява излизане от градовете за отмора. Очаква се пикът на завръщащи се да е на 6 май вечерта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР