53 предложения съдържа Дневният ред на Общинския съвет в Стара

...
53 предложения съдържа Дневният ред на Общинския съвет в Стара
Коментари Харесай

На 20 април гласуват Бюджет 2022 г. на Община Стара Загора

53 оферти съдържа Дневният ред на Общинския съвет в Стара Загора за постоянното априлско съвещание, което ще се организира на 20 април от 9:00 часа в зала „ П.Р.Славейков “.

В първа точка от дневния ред старейшините ще обсъдят и гласоподават Бюджет 2022 на локалната администрация. Това стана ясно през днешния ден от думите на ръководителя на локалния парламент Мария Динева. В обичайна ѝ среща със старозагорските медии преди сесия на Общинския съвет взе присъединяване и Николай Николов, ръководител на ПК по финанси и бюджет на Общински съвет. „ Бюджет на опциите на община Стара Загора, тъй като в днешните времена, когато инфлацията е двуцифрена, разноските за ток и газ, както и за хранителни артикули, се отразяват върху цената му. С Бюджет 2022 Община Стара Загора ще резервира темповете си на развиване. Стойността му е над 205 млн.лева и имаме нарастване с около14 %. Има нарастване в областта на образованието с 15 на 100. Предвидени са разноските за нарастването на минималната работна заплата “, сподели Николов. Той предвижда, че ще се наложи актуализация на Бюджета след  няколко месеца.

По време на тридесет и седмото съвещание ще бъде разисквана бюджетната прогноза за локалните действия на Община Стара Загора за интервала 2023 – 2025 година. На първо четене ще бъде гласуван Етичен кодекс на общинските съветници в Общински съвет Стара Загора.

Обсъдено ще бъде приемането на Годишен проект на дейностите за поддръжка за личностно развиване на децата и учениците в Община Стара Загора за 2022 година, както и възлагането на публичен транспорт на пасажери по нови автобусни линии от регионалната транспортна скица, квота на Община Стара Загора.Съветниците ще гласоподават и освобождението на шефа на „ Автосервиз на здравни заведения “ ЕООД и избиране краткотрайно изпълняващ длъжността шеф.

В четвъртък ще бъде гласувано предоставяне единодушие Община Стара Загора да стане член на Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) в социална изгода с название Местна инициативна група (МИГ) – Чирпан. В него ще бъдат включени селата Яворово, Ракитница, Богомилово, Кирилово, Елхово и Сладък бунар. „ По този метод тези обитаеми места ще имат опцията да аплайват за финансиране на планове “, изясни Динева.

Старейшините ще разискват и опцията за даване за безплатно прилагане на части от терени общинска благосъстоятелност за разполагане на рекламно-информационни детайли в гр. Стара Загора на Сдружение с нестопанска цел „ СДРУЖЕНИЕ ЗА ПОДКРЕПА НА ФУТБОЛА – БЕРОЕ “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР