53% от българските потребители днес изразяват притеснение, че преминаването към

...
53% от българските потребители днес изразяват притеснение, че преминаването към
Коментари Харесай

Българите остават скептични към плащанията чрез биометрични технологии

53% от българските консуматори през днешния ден показват терзание, че прекосяването към биометрична идентификация при онлайн заплащанията ще усили фрапантно броя на измамите със идентичност. Това демонстрира изследване на доставчика на платежни решения Paysafe.

Според данните 81% от респондентите в България към момента избират обичайните пароли за осъществяване на заплащания онлайн, заради опасения за сигурността с новите биометрични варианти.

Две трети (64%) от българите се тормозят да заплащат сметки за артикули или услуги без въвеждане на ключова дума, а едвам 48% гледат на биометричната идентификация като по-сигурен способ за засвидетелствуване на самоличността.

Докладът на Paysafe " Изгубени в преводите: Краят на риска? ", изследва какво е отношението на потребителите към използването на биометрични данни преди въвеждането на SCA (Strong Customer Authentication) тази година. Годишното изследване се организира измежду консуматори в Обединеното кралство, Съединени американски щати, Канада, Германия и Австрия, а тази година за първи път и в България.

Потребителите, които не се усещат удобно при потреблението на биометрични данни за идентификация, показват неналичието на доверие като съществена причина за това. Изследването разкрива още опасения за потреблението на биометрични данни:

- 52% от респондентите в България споделят, че не желаят фирмите да имат достъп до техните персонални биометрични данни
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР