53% от българите са оптимисти за развитието на България. 36

...
53% от българите са оптимисти за развитието на България. 36
Коментари Харесай

53% от българите оптимисти за страната

53% от българите са оптимисти за развиването на България. 36 на 100 са на противоположното мнение. Това демонстрира изследване на изследователския център " Тренд " по поръчка на вестник " 24 часа ".

Обяснението на сходна динамичност можем да търсим в сезонната промяна, защото обичайно по-студените месеци покачват равнищата на скептицизъм, само че за сметка на това първите по-топли пролетни дни постоянно носят чувството за повече оптимизъм, разясняват анализаторите. 40 на 100 от българите са на мнение, че страната ни се оправя с председателството на Съвета на Европейски Съюз, демонстрира първата част от изследването на по отношение на настройките на българите по отношение на главните партии, персони, българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и икономическото състояние. Изследването е представително за пълнолетното население на страната и е извършено измежду 1004 пълнолетни български жители сред 1 и 7 март.

През последните пет месеца се резервират и по-скоро позитивните упования за икономическото състояние в страната и за персоналния витален стандарт. Най-голям дял от българите обаче остават на мнението, че не чакат смяна нито в икономическото състояние в страната (44 на сто), нито в виталния си стандарт (50 процента).

Два месеца след началото на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 43 на 100 наблюдават новините към него, а 52 на 100 не го наблюдават. 40 % са на мнение, че страната ни се оправя с председателството, а 17 на 100 са на противоположното мнение.

Пети следващ месец електоралната конструкция на главните политически сили се резервира. ГЕРБ печели поддръжката на 21,1 на 100 от всички пълнолетни български жители, а Българска социалистическа партия остава на втора позиция с 18,4 %. Третата позиция е на Движение за права и свободи с 6,6 на 100. Обединените патриоти биха получили поддръжка от 5,1 на 100. Реформаторският блок продължава да пази инерция, набирайки 1,6 на 100 от всички интервюирани. Със подобен резултат са " Воля " и " Да, България ".

Сред водачите на политически партии Бойко Борисов събира най-високи стойности на позитивно отношение (39 на сто), следван от Красимир Каракачанов (38 процента) и Корнелия Нинова (27 на сто). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР