53-ма шофьори от Центъра за спешна помощ в София получиха

...
53-ма шофьори от Центъра за спешна помощ в София получиха
Коментари Харесай

Шофьори на линейки получиха дипломи за парамедици

53-ма водачи от Центъра за незабавна помощ в София получиха дипломи за парамедици. Освен да карат кола за спешна помощ, те към този момент имат право да оказват помощ на лекарите при оказване на незабавна помощ.

Петър Петров е водач на кола за спешна помощ в Центъра за незабавна помощ от 17 години. Решава да приключи курса за парамедици, с цел да усъвършенства квалификацията си и да получи право да оказва помощ на лекарите.
Петър Петров - парамедик ЦСМП-София: Сърдечен масаж, обдишване, дефибрилиране - множеството са общи неща, като цяло, само че въпреки всичко потребни за екипа. Все отново, на хората да сме потребни. След като сме приключили този курс, въпреки всичко можем да понесем по-голяма отговорност.
Петър е отличникът на курса. Надява се, че спомагателната подготовка ще му обезпечи и по-висока заплата. Директорът на столичната незабавна помощ сподели, че здравното министество търси вид да реши въпроса.

Според Георги Гелев водачите подготвени за парамедици значително могат да заместят медицинските сестри.
Д-р Георги Гелев - шеф на ЦСМП - София: Това е едно рамо за незабавната помощ освен в София, която вероятно ще добави изчезналите екипи.
През идната година ще бъдат подготвени още 47 водачи от столичната незабавна помощ. Така общо 100 от 320-те водачи на коли за спешна помощ ще имат и дипломи за парамедици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР