53-годишната Анна Парпарова, която е успяла да укрие над 200

...
53-годишната Анна Парпарова, която е успяла да укрие над 200
Коментари Харесай

3 години затвор за Анна Парпарова, укрила 200 бона от НАП

53-годишната Анна Парпарова, която е съумяла да укрие над 200 бона данъчни отговорности, ще лежи 3 години в пандиза, при първичен непоколебим режим. Това взеха решение през днешния ден магистратите от пловдивския областен съд.

Парпарова беше приета за отговорна в това, че в интервала сред 2008 година и 2011 година в Пловдив, е избегнала установяването и заплащането на данъчни отговорности за „ Вергов “ ЕООД в изключително огромни размери – 210 864,27 лева Дължимите суми са от Данък добавена стойност и корпоративен налог.

При водене на счетоводството и при практикуване на стопанска активност Парпарова е съставила и употребила документи с погрешно наличие – отчетни регистри-дневници за покупките на „ Вергов “ ЕООД, в които е отразила данъчни фактури по доставки с право на цялостен данъчен заем, без да е налице доставка. Освен това подсъдимата е употребила данъчни фактури със повишени стойности, удостоверила е лъжа в подадени пред Национална агенция за приходите заявления, които се изискват по силата на Закона за Данък добавена стойност, и е приспаднала неследващ се данъчен заем.

Проверка на „ Марица “ демонстрира, че към днешна дата сдружението дължи на Национална агенция за приходите 1 047 436 лв..

Делото против Парпарова беше прегледано по съкратената процедура, като подсъдимата призна обстоятелствата и събитията от обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тези обстоятелства. При разглеждането на делото по този ред, подсъдимите получават редукция на ефикасното наказване с една трета.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Пловдивския апелативен съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР