53-годишен сръбски гражданин ще отговаря пред съда за грабеж, извършен

...
53-годишен сръбски гражданин ще отговаря пред съда за грабеж, извършен
Коментари Харесай

Съдят сърбин за кражби във Варна

53-годишен сръбски жител ще дава отговор пред съда за обир, осъществен в изискванията на рисков рецидив. Това оповестиха от Окръжната прокуратура във Варна.

На 11 юли 2022 година чужденецът с букви Б.Н. влезнал в магазин за хранителни артикули в централната част на Варна. Там забелязал, че продавач-консултантите са ангажирани с нареждане на стока. Бързо се насочил към касата на комерсиалния обект, отворил я и сграбчил от там сума пари. След като бил видян, побързал да излезе от магазина. Обвиняемият бил настигнат от едната служителка в търговия обект, която се пробвала да го спре. Б.Н. я изблъскал и побягнал. Сумата, която съумял да отнеме незаконно била 480 лв..

Няколко дни след грабежа, мъжът е арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи. Той е обвинен по още едно досъдебно произвеждане за кражба на 21000 лв. и 2400 евро от магазин, намиращ се в региона на Колхозния пазар, осъществена в дните след грабежа.

Сърбинът е прочут на органите на реда и е неведнъж осъждан както в родината си, по този начин и в България. Той не е имал позволение за престояване у нас и няма непрекъснато местопребиваване в страната.

Предстои насрочване на делото във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен за грабежа, го грози наказване от пет до петнадесет години затвор, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на отговорния.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР