53- годишен мъж от близо две седмици спи по градските

...
53- годишен мъж от близо две седмици спи по градските
Коментари Харесай

53-годишен мъж е принуден да спи по градските пейки в Кюстендил

53- годишен мъж от близо две седмици спи по градските пейки в Кюстендил. До този миг живеел в дома на приятелката си, само че откакто го съкратили от строителната компания, не можел да заплаща сметките и бил заставен да напусне. Мъжът само желае да си откри работа и квартира за това потърси за подпомагане екипа на БНТ2.

Кюстендил

Илийчо Петков живеел на фамилни начала с приятелката си в къщата на майка й в с.Ваксево. След като изгубил работата си преди месеци, старата жена го изгонила. Принуден бил да спи навън, тъй като няма къде да отиде. Разказа, че родната му къща в пловдивското с.Зелениково е доста остаряла и се разрушава. Няма и родственици, които да го приютят краткотрайно. В момента няма пари и е обезверен.
Илийчо Петков: „ Господ е решил това е,аз даже бях решил да се самоубия дет се вика като нямаш работа, нямаш квартира,нямаш нищо.Ако има благи хора които да ни оказват помощ малко финансово и да си намерим квартира и по-късно в случай че се яви някой предприемач да ни помогне с работа да си намерим ”
Приятелката на Илийчо, Гергана също е безработна от две години. Преди това работела като чистачка в локална компания. Въпреки несгодите двамата желаят да основат дом и семейство.
Гергана Адамска: „ Живота ми следва с него, желая да имам поддръжка и да сме си дружно и да имаме работа ” Илийчо има главно обучение, споделя че може да работи като общ служащ. Потърсихме за подпомагане дирекцията на Бюрото по труда в Кюстендил, където Илийчо няма регистрация като незает. Оттам споделиха, че могат да оказват помощ на 53 год. мъж с информация в кои компании има свободни места за служащи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР