53-годишен мъж, български гражданин, с постоянно местожителство в Сингапур, е

...
53-годишен мъж, български гражданин, с постоянно местожителство в Сингапур, е
Коментари Харесай

Българин в Сингапур е заразен с коронавирус

53-годишен мъж, български жител, с непрекъснато местопребиваване в Сингапур, е бил тестван позитивно за съществуване на ковид COVID-19. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Той е обитавал от 10-12 март т.г. във Франция. Потвърждение за неговото възпаление с COVID-19 е направено от медицинските органи в Сингапур на 15 март.
В момента българският жител се намира в изолатора на Националния център за инфекциозни заболявания (NCID) в Сингапур. Той е в устойчиво положение и се усеща добре. На базата на неговия дневен ред от действия и срещи, както и лист с физически контакти, управляващите в Сингапур са уведомили хората, които са били в непосредствен контакт с българския жител и са ги помолили да съблюдават 14-дневен интервал на карантина, да наблюдават деликатно тяхната температура и общо здравно положение и да потърсят професионална здравна помощ, в случай че при тях се проявят признаци, типични за новия ковид.
Посолството ни в Джакарта следи от близко обстановката с българския жител в Сингапур и остава в контакт с локалните управляващи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР