53 дървесни и храстови видове има на територията на ДГС-Смядово

...
53 дървесни и храстови видове има на територията на ДГС-Смядово
Коментари Харесай

Лесовъди от Смядово и Върбица обсъждаха стопанисването на горите

53 дървесни и храстови типове има на територията на ДГС-Смядово и ДГС-Върбица. Горите, които влизат в обсега на двете стопанства са извънредно разнородни, богати на скъпи растителни и скотски типове. Във високата част на двете териториални поделения има борови гори, както в Родопите. На метри под тях са широколистните масиви с дъб, бук, цер, явор, планински явен и доста други. Как да бъдат опазени и какво най-хубаво да се направи за тяхното обновяване разискваха през днешния ден лесовъдите на двете стопанства по време на взаимното заседание.

“От години работим дружно. Правили сме взаимни заседания и с сътрудниците от ДГС-Преслав. Когато се съберат повече експерти, с цел да дискутират методите за стопанисване на горите, резултатите постоянно са по-добри”, разяснява шефът на ДГС-Върбица инж. Хълми Амза.

“За разлика от другите териториални поделения, лесовъдите от нашите стопанства вършат дружно маркирацията, събират се постоянно, с цел да обсъдят измененията в нормативните документи, типовете сечи и възобновяването на горите. Според мен това е най-хубавият метод да учим и младите сътрудници, които
са приключили образованието си скоро”, счита шефът на ДГС-Смядово инж. Сава Савов.

По време на съвещанието по стопанисване през днешния ден лесовъдите разгледаха няколко отдела на територията на двете стопанства. Обсъдения бяха дейностите, които предстоят в тях и правилността на взетите решения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР