53 000 изпълниха трибуните на Йохан Кройф Арена, за да

...
53 000 изпълниха трибуните на Йохан Кройф Арена, за да
Коментари Харесай

Хеттрик на Вайналдум и гръмко 5:0 за Холандия

53 000 извършиха трибуните на " Йохан Кройф Арена ", с цел да видят следващата победа на любимците си и да ги поздравят за класирането на еврофиналите.

Селекционерът на холандците Роналд Куман заложи в офанзива на Мемфис Депай, Люк де Йонг и младата звезда на АЗ Алкмаар Калвин Стенгс. Гостите пък действаха в предни позиции единствено с Ерик Сорга.

" Лалетата " стартираха стремително и поведоха още в 6-ата минута с гол на капитана Жоржиньо Вайналдум. Халфът на Ливърпул беше прецизен с глава след центриране на Промес. По този метод Вайналдум стана първият холандец с попадения в три следващи мача за националния отбор след Робин ван Перси през 2013-а.

Не след дълго Вайналдум имаше опция да повиши на 2:0, само че вратарят Сергей Лемпец избави. По същото време Германия губеше с 0:1 от Северна Ирландия и освен това развиване " лалетата " щяха да са спечелили в групата. Те продължиха да притискат противника и в 19-ата минута Мемфис Депай центрира към Нейтън Аке, който с глава направи 2:0.

До почивката домакините пропиляха още няколко положения. Естонците пък се окопитиха и изглеждаха малко по-достойно, в сравнение с при започване на дуела.

През второто полувреме в игра за Холандия се появи още един дебютант от АЗ Алкмаар - Майрон Боаду. Блестящите изяви на Лемпец попречиха на " оранжевите " да стигнат до бърз гол след подновяването на играта. Защитата на гостите обаче нямаше по какъв начин да удържи дълго натиска на холандците. В 66-ата минута Вайналдум се разписа за повторно, което дефинитивно пречупи Естония.
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА ЕВРО 2020 10 кръг, вторник 19 ноември  Холандия 5:0краен резулат  Естония
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР