525 души са преминали през ковид зоните в общинските диагностично-консултативни

...
525 души са преминали през ковид зоните в общинските диагностично-консултативни
Коментари Харесай

525 души са преминали през ковид зоните в ДКЦ-та във Варна за две седмици

 525 души са минали през коронавирус зоните в общинските диагностично-консултативни центрове във Варна за интервала от 30-ти август до 12-ти септември, оповестяват от дирекция " Здравеопазване “ към Община Варна.

В ДКЦ II " Свети Иван Рилски “ в Аспарухово са прегледани 194 лица, направени са 192 теста, от които 67 са били позитивни. 7 души са ориентирани за рентгенография на бял дроб, а трима - за хоспитализация.

В ДКЦ III " Варна “ са прегледани 147 лица с грипоподобни недоволства. Направени са 143 броя проби, от които 40 са позитивни. През бранш " Образна диагностика “ са направени 129 рентгенографии на бял дроб и са открити 74 пневмонии.

В ДКЦ I " Света Клементина “ са минали 140 лица, на които са направени антигенни теста, от които 21 са позитивни. В бранш " Образна диагностика “, от направените 116 рентгенови фотоси и са открити 15 пневмонии и 10 перибронхитни промени.

В ДКЦ V " Света Екатерина “ са минали 32 души направени са проби, от които 2 са били позитивни.

В ДКЦ " Чайка “ са прегледани 12 лица, от направените проби 4 са били позитивни. Консултирани по телефона са 35 души, на които са дадени рекомендации, назначено е лекуване, следят се и се поддържа противоположна връзка с тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР