52 момчета и момичета положиха военна клетва във ВВМУ Н.

...
52 момчета и момичета положиха военна клетва във ВВМУ Н.
Коментари Харесай

52-ма курсанти във Военноморското училище положиха клетва

52 момчета и девойки поставиха военна клетва във ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ във Варна. 20 от тях са бъдещи военни лекари, признати в специализация „ Медицинско обезпечаване на Въоръжените сили “, оповестиха от образователното заведение.

Новобранците изрекоха думите „ Заклех се! “ пред своите родители, другари и близки. Церемонията почетоха: кметът на Варна – Иван Портних, регионалният шеф – Марио Смърков, командирът на Военноморски сили – контраадмирал Кирил Михайлов, ректори на университети, представители на институции и другари на Морско учебно заведение.

Поздравявам Ви за решението да станете част от редиците на Българската войска: на Военноморските сили, на Военномедицинската академия, на Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана. След края на своето образование, с калени характери и със познания и умения, добити в едно от най-престижните морски висши учебни заведения в света, каквото е ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “, вие ще сте се построили като почтени, способени и устойчиви на превратностите на живота, офицери, се обърна към младите курсанти началникът на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и им пожела да бъдат упорити и уверени в себе си.

Ритуалът по полагане на клетва приключи с церемониален марш.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР