52-годишното чакане на швейцарците за победа в слалома в Кицбюел

...
52-годишното чакане на швейцарците за победа в слалома в Кицбюел
Коментари Харесай

След 52 години отново швейцарски триумф в слалома в Кицбюел


52-годишното очакване на швейцарците за победа в слалома в Кицбюел завърши и новият им воин в техничните дисциплини Даниел Юл обезпечи триумфа за себе си и страната си. Националният рекордьор по победи в слалома усили сметката си на 4 триумфа с съвършено каране във втория манш и общо най-хубаво време от 1:41.50 минути. Фаворитът на домакините Марко Шварц не можа да си обезпечи успех след дълъг интервал на травми и трябваше да се помири с второто място на единствено 0.12 секунди закъснение. Трети приключи 22-годишният французин Клеман Ноел с пасив от 0.37 секунди.

Последният швейцарец, който бе печелил слалома в Кицбюел, бе Думенг Джованоли през 1968 година.

Here’s the results of the Men’s Slalom in Kitzbühel. Congratulations to #DanielYule @Blacky_1995 @clement__noel #fisalpine pic.twitter.com/nQIRmWL5wm
— FIS Ski WC Results (@SkiingResults) January 26, 2020
Въпреки че изостана единствено с 1.53 секунди от темпото на спечелилия, Алберт Попов не можа да се класира за втория манш, защото топ 30 се вместиха в едвам 1.40 секунди разлика и голямата конкуренция не остави късмет на българина. Другият ни представител Камен Златков не можа да приключи спускането си на “Щрайф”.

19-годишният норвежец Лукас Бротен завоюва първия манш много изненадващо, макар че се спусна със стартов номер 34 в 16-ото си съревнование за Световната купа. Неговият шотландски треньор Малкълм Ърнски подреди пистата за първия манш и това очевидно се отрази положително на младежа. Вторият манш обаче бе спретнат от Матео Йорис и трасето стана малко по-технично с по-тясна спортна линия сред вратите, а и слънцето се скри и температурите се намалиха. Няколко състезатели с по-големи стартови номери откриха място във втория манш и заслужиха уважението на сътрудниците си - Адриан Пертъл (73, Австрия), Себастиан Холцман (65, Германия), Атле Лие Макграт (66, Норвегия), Лори Тейлър (68, Великобритания) и Антон Тремел (50, Германия). Пертъл даже водеше в класирането след спускането на първите 21 състезатели и най-после приключи осми.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР