52-годишният Крум Д. от Кубрат бе осъден днес на 21

...
52-годишният Крум Д. от Кубрат бе осъден днес на 21
Коментари Харесай

Пиян мъж уби зверски свой колега, дадоха му 21 г. затвор

52-годишният Крум Д. от Кубрат бе наказан през днешния ден на 21 години отнемане от независимост при непоколебим режим от състав на Шуменския областен съд. Подсъдимият беше предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен единствено два месеца и половина след тежкото действие. Убийството на своя сътрудник Крум направил по изключително непосилен метод и с особена свирепост и под въздействието на алкохол. До тежката присъда на Шуменския областен съд се стигна, откакто подсъдимият призна всички обстоятелства и условия в обвинителния акт и изиска делото против него да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване.
На 25 против 26 юни 2017 година в местността Смесе край Шумен във вилата на подсъдимия Крум Д. зародил спор с неговия посетител - 41-годишния Ст.Щ. Двамата мъже били сътрудници в шуменското дружество " Ваком Министерство на правосъдието ". Домакинът обвинил госта си, че му откраднал пари. Заради изпития алкохол той не запомнил, че малко по-рано във вилата пристигнала щерка му, на която дал пари за покупка на автомобил.

Подсъдимият нанесъл свиреп побой над госта си, като го удрял с юмруци и го ритал по цялото тяло. Пострадалият бил настигнат на към 50 метра от вилата и Крум траял да го рита, даже и когато 41-годишният му сътрудник спрял да се движи.

Уплашен от положението на госта си, който лежал неподвижен на земята, Крум Д. извикал своя съседка. Пред нея траял да рита тялото на жертвата, като се заканвал да го убие. Пред дамата споделил, че дал парите на щерка си, само че поради изпитото количество алкохол не запомнил за това и обвинил в кражба сътрудника си. Въпреки това траял да го рита " с всичка мощ " по обясненията на свидетелката.

По-късно подсъдимият Крум се обадил на тел. 112 и обяснил, че се е сбил с негов прочут, който счита, че е умъртвил. Дори на записа на диалога сред него и оператора на незабавния телефон се чували реплики със закани против убития.

Смъртта на жертвата настъпила вследствие на остра дихателна непълнота в резултат на тежката гръдна контузия. Съдебномедицинската експертиза описала 11 счупени десни и 10 леви ребра, носни кости и десетки контузии по цялото тяло.

Присъдата на Шуменския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР