52-годишният Иван Иванов застана пред Пловдивския окръжен съд с обвинение,

...
52-годишният Иван Иванов застана пред Пловдивския окръжен съд с обвинение,
Коментари Харесай

Съдят шофьор, блъснал и убил мотоциклетист, на прелеза на бул. „Шести септември”

52-годишният Иван Иванов застана пред Пловдивския областен съд с обвиняване, че е предизвикал по несъобразителност гибелта на 21-годишния моторист Недялко Бакалски. В правосъдната зала стана ясно, че делото против него ще протече по общия ред с разпит на очевидци и движимости лица.
Прочетете още
„ Искам да излезе обективната истина. Аз съвсем не пребивавам, пребивавам единствено с една мисъл - да схвана какво се е случило ”, бяха единствените думи, които сподели пред магистратите Иван Иванов. На процедура, той отхвърли да признае виновността си и да се възползва от някоя от съкратените процедури планувани в закона.

Инцидентът е от 5 май 2022 година, на прелеза на булевардите „ Шести септември ” и „ Копривщица ”. Иванов карал автомобила си по бул. " Копривщица ", когато на кръстовището със " Шести септември " блъснал движещия се по другия бул. 21-годишен моторист. Според автотехническата експертиза колата се е движила с към 28-30 км./ч, а моторът с 50 км./ч. При удара Бакалски изхвърчал от мотора, прелетял над автомобила, паднал и си блъснал тежко главата. Издъхнал 7 дни по-късно в болница, а родителите му избрали да дарят органите.

Обвинението против Иван Иванов е за причиняване на гибел по несъобразителност, в резултат на нарушение на закона за придвижване по пътищата - лишаване на преимущество и придвижване с несъобразена скорост.

Следващото съвещание по делото е планувано за 28 март тази година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР