52-годишен мъж от село Мадара е задържан след като в

...
52-годишен мъж от село Мадара е задържан след като в
Коментари Харесай

Иманяр от Шуменско село загази

52-годишен мъж от село Мадара е арестуван откакто в дома му в Каспичан са открити и конфискувани над 1000 обекта с тип на антични, оповестиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Работата по случая почнала през вчерашния ден, към 18 часа. Криминалисти от РУ- Нови пазар правили обход в дребните обитаеми места по отношение на провеждащата се полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с политическите права на жителите.

В землището на село Избул, в региона на " Багрянов чифлик “ забелязали мъж, който благодарение на металдетектор търси археологически обекти. При последвала инспекция в лек автомобил Рено " Меган “ с шуменска регистрация,  са открити 8 предмети с древен тип и металдетектор.

При последвало претършуване в населяван от 52-годишния  парцел в Каспичан полицейските чиновници намерили голям брой монети. По негови данни част от тях са динари, фолиси, акчета.

Иззети са над 1000 други предмети с тип на антични, части от колония, още два маталдетектора. Експертиза на предметите ще удостовери точността на произхода и датировката им. 

Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура- Шумен. Мъжът е арестуван за период до 24 часа. За осъществено закононарушение по член 278 алинея 6 от Наказателен кодекс е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР