52-годишен ало измамник от Варна е задържан при специализирана акция.

...
52-годишен ало измамник от Варна е задържан при специализирана акция.
Коментари Харесай

Ало измамник от Варна е задържан с голяма сума пари при опит да напусне страната

52-годишен ало лъжец от Варна е арестуван при профилирана акция. Мъжът е задържан на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Русе Дунав мост при опит да напусне страната, оповестяват от пресцентъра на полицията.

Полицейската интервенция е извършена на 29 март в границите на подхванато интензивно следствие от чиновници на бранш „ Измами “ при ГДНП, дружно с криминалисти от бранш „ Престъпления срещу собствеността “ в ОДМВР – Варна и бранш " Противодействие на престъпната престъпност " в ОДМВР - Русе.

При обиск в мъжа е открита огромна сума пари в задгранична валута, която е от последната осъществена ало машинация на територията на морската столица.

Според данните досега мъжът е съпричастен към общо шест телефонни измами, осъществени в интервала от 15 до 29 март в региона на регионалния град.

Мъжът е конвоиран до Варна за осъществяване на спомагателни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално следствени дейности по документиране на незаконната му активност.

Работата продължава под наблюдаване на Районната прокуратура във Варна.

Извършителите на телефонни измами не престават интензивно да звънят на стационарни апарати в регионалния град и селата, като от началото на годината са регистрирани 22 такива закононарушения, а от чиновниците на ОДМВР - Варна са предотвратени 29 опита за измами, допълват от полицията в морската столица.

От началото на годината в дежурните елементи на полицията са получени 76 сигнала от жители, че на стационарните им телефони са се обаждали измамници, само че те не са се поддали на сюжетите (съдействие на полицията за залавяне на измамници и за потърпевш непосредствен при ПТП) и са прекъснали връзката.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР