512 зрелостници се очаква да се явят на първата матура

...
512 зрелостници се очаква да се явят на първата матура
Коментари Харесай

512 ученици от Видинско ще държат матура по български език

512 зрелостници се чака да се явят на първата матура по български език и литература в област Видин на следващия ден. За съпоставяне през 2021 година броя е била 547 възпитаници.
Държавният зрелостен изпит ще стартира от 8.30 часа. Той ще се организира в 6 учебни заведения - ГПЧЕ "Йордан Радичков ", ПГ "Проф. доктор Асен Златаров ", ПГТ "Михалаки Георгиев ", ППМГ "Екзарх Антим l " във Видин, СУ "Христо Ботев "- Белоградчик и СУ "Н.Й. Вапцаров "-Ружинци ".
Разпределени са по учебни заведения нужният брой квестори. Във всички зали, в които ще се организират изпитите, е обезпечено видеонаблюдение.
За втория зрелостен изпит най-предпочитан е британският език, като предметът е определен от 163-ма възпитаници. Матурата стартира на 20 май още веднъж от 8.30 часа и ще се организира в 4 учебни заведения.
На второ място е география и стопанска система с 36 искащи, на 3-то е предпочетен биология и здравно обучение - 33. Разпределението на зрелостниците по останалите образователни предмети за l2-ри ДЗИ е както следва: математика - 27 възпитаници, история и цивилизация - 11 възпитаници, философия - 17 възпитаници, немски език - 3-ма възпитаници, музика - 3-ма възпитаници, съветски език - 2-ма възпитаници, предприемачество - 2-ма възпитаници и ИТ- 2-ма възпитаници, информатика - 1 възпитаник.
19 възпитаници са подали заявки за допускане до спомагателен държавен зрелостен изпит. Дванадесетокласниците от професионалните гимназии и паралелки ще поставят Държавен зрелостен изпит за придобиване на професионална подготовка на 20 май. Броят на зрелостниците, подали заявление за допускане до изпит, е 161./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР