51 точки ще разгледа местният парламент в Благоевград на редовното

...
51 точки ще разгледа местният парламент в Благоевград на редовното
Коментари Харесай

Шумните купони в Благоевград остават в историята?

51 точки ще прегледа локалният парламент в Благоевград на постоянното си съвещание, което ще се организира на следващия ден (26 август) в зала " 22-ри септември " от 9:30 часа. В дневния ред е включено предложение, по отношение на приемане на годишния доклад за осъществяване на бюджета, капиталовата стратегия на Община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз, положението на общинския дълг и друга отчетна информация за 2021 година.

Съветниците ще прегледат и определянето на размера на трудовите хонорари на кметовете в границите на настоящата нормативна уредба.

Ще бъдат гласувани  изменения и допълнения на нардебите за запазване на общинската благосъстоятелност и публичния ред на територията на Община Благоевград и за придобиване, ръководство и предписание с общинско имущество на Община Благоевград. На сесията ще бъдат признати годишните финансови доклади на общинските сдружения.

В деловодството на Общински съвет има входирани две оферти за изключителни точки и едно искане за изявление от жител, което касае детските площадки на територията на Община Благоевград.

Първата точка от тях касае приемане на обстоен организационен проект (ПУП).  " Преди година и половина Общински съвет даде единодушието си за изработването на Подробен устройствен план за построяването на православен храм в региона на пазара, в частта към бул. " Джеймс Баучер “. Този Подробен устройствен план е подготвен и в този момент би трябвало да гласуваме делене на парцела, тъй че да станат два обособени – един за пазара и един за храма ", изясни на конференция ръководителят на общинския съвет Радослав Тасков.

Втората изключителна точка е обвързвана с изменение на Плана за регулация на VII-ми микро регион - до Помощното учебно заведение. Там е имало парцел, очакван за построяването на черква. С предлагането ще бъде направена смяна, тъй че на терена да може да бъде построен Общностен център за работа с малцинствените групи. 

" На утрешното съвещание най-важното е приемането на промените в наредбите, изключително наредбата за общинската благосъстоятелност, обезпечаване на мира на жителите, а в това време се трансформират и редица разпореждания, които касаят работата на питейни заведения, повдигането на звук, има и една напълно нова наредба в наредбата, която няма да разрешава даже в жилищни здания безконтролни купони и без единодушието на съседите да се вършат, тези наредби са значими, тъй като тези текстове ще разрешат на общинска администрация да направи нужното, тъй че да има по-голям ред и успокоение на територията на града “, сподели още Радослав Тасков.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР