51-та Национална асамблея на еколозите в България ще се проведе

...
51-та Национална асамблея на еколозите в България ще се проведе
Коментари Харесай

Враца посрещна участниците от Национална асамблея на еколозите

51-та Национална асамблея на еколозите в България ще се организира във Враца, като се чака десетки еколози да я посетят. Тя ще продължи три дни. Участниците във форума ще посетят Регионалното хранилище във Враца, както и циментовия цех в село Бели извор. Срещата ще приключи с полемика по ръководството на отпадъците и проблемите, които срещат общините в тази активност.
Форумът бе открит от кмета Калин Каменов, който показа екологични нововъведения, осъществени в община Враца през последните години. Градоначалникът се похвали с контейнери за текстилни боклуци, като съобщи, че обезпечаването им във Враца в действителност е самодейност, която прави градът един от първите в България с такива съоръжения. Участниците в конференцията бяха поздравени и от Николай Сиджимов, ръководителят на Асамблея на еколозите в България (АСЕКОБ).
В рамките на срещата ще се разискват технологиите за изгаряне и преправка на боклуци. Националната конференция ще продължи с показване на положителни практики от белгийската компания " MENART " при оползотворяването на органични боклуци. Приложението на биотехнологиите в опазването на околната среда ще показа екипът на " EUROVIX ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР