51 съветници от Браво, Пловдив вдигнаха балони с номер 36

...
51 съветници от Браво, Пловдив вдигнаха балони с номер 36
Коментари Харесай

“Браво, Пловдив“ ден, преди изборите: По делата ще ни познаете!

51 съветници от " Браво, Пловдив " подвигнаха балони с номер 36 на площад " Централен " и по този начин сложиха завършек на предизборната акция, в която направиха поръчка за присъединяване в локалната власт. 
Прочетете още
Време е кметът на Пловдив да бъде определен от пловдивчани. Пловдив да бъде комфортен град с безвъзмезден, екологичен и постоянен градски превоз. Да бъде зелен, с чист въздух и социализирани паркове, с  река на брега, на която пловдивчани да се разхождат, спортуват и забавляват. Да бъде чист – с нова система за разделно сметосъбиране. Да се спре презастрояването. Да се запази предишното. Това са главните цели на сдружението, което за първи път се включва в изборите. 



" Браво, Пловдив " организира извънредно положителна акция, в която всеки от претендентите показа себе си и своята визия за града. Паралелно с това, доброволците на придвижването продължиха с акциите за възстановяване на градската среда. Бяха ремонтирани още 3 детски площадки в Кючук Париж и Кършияка, където оборудванията бяха ремонтирани, боядисани и сложени нови пейки. Продължи и запълването на дупки в квартал " Западен ".



В акциите се включиха и претендентите за районни кметове Борислав Инчев, Стоян Даскалов и Димчо Петров. Доброволците със лични сили и средства асфалтираха и огромен паркинг - общинска благосъстоятелност, употребен от живеещите на бул. " Христо Ботев " 71. Обитателите на постройката благодариха на хората от сдружението, като си спомниха, че от 50 години там не е юридически ремонт и той целият е бил в големи кратери. 



Друга част от акциите на доброволците бяха свързани с тяхното предпочитание за " ЗЕЛЕН ПЛОВДИВ ". Един от основателите на сдружението - Веселин Костов, се пусна с каяк по Марица, с цел да покаже по какъв начин наподобява " от вътрешната страна " обичаното място на пловдивчани. Екипът на „ Браво, Пловдив “ е безапелационен, че реката би трябвало да бъде място за просвета, бизнес, спорт и отдих посредством благоустрояване на крайбрежните зони, създаване на паркови рекреационни и атракционни зони. Те ще упорстват това да бъде и съществена точка в работата на идващото ръководство на града. И с цел да не бъдат голословни, дружно с локални риболовци се включиха в зарибянето на Марица като пуснаха 1000 сома и 1000 броя бял амур. Освен това доброволците засадиха 36 дръвчета - чинари, явор и липа на ул. " Рая " в регион " Западен ". 



Докато мечтаят за постоянен и екологичен превоз, пловдивчани имаха опция да видят и да се повозят на ретро коли и ретро автобус  на събитие, проведено от претендента за кмет на регион " Северен " Стоян Даскалов. " Време е Пловдив да влезе в 21 век. Този мандат стартира с заричане за елекрически рейсове в Пловдив, само че такива не видяхме " разяснява претендентът. 



Началото на акцията съответства с финала на огромния Арт маратон на " Браво, Пловдив ", който сподели картини на четирима от известните модерни художници на Пловдив и провежда доста събития за деца и възрастни в " Еtra Hall ". " Искаме да покажем, че мястото на културните събития не е само в центъра, а градът би трябвало да се отвори и към кварталите " сподели претендентът за кмет на сдружението Савина Петкова. Тя бе извънредно дейна по време на акцията като се срещна и беседва с десетки пловдивчани, които споделиха с нея проблемите, с които всекидневно се сблъскват. 



" Градът наподобява зарязан. Това го слушам и от хора, които посещават Пловдив като туристи. Щом те го виждат, какво остава за нас?   Улиците са мръсни, казаните са цялостни, ремонтите вървят с извънредно мудни темпове. Администрацията, която  е лицето на Община Пловдив стана изключително нелюбезна с пловдивчани. Аз съм работила дълго време в администрацията. Знам, че по никакъв начин не е елементарно, като има и доста работещи хора там, както и такива, които не правят нищо. За мен обаче рибата се вмирисва откъм главата " разяснява госпожа Петкова. 



 

" Браво, Пловдив "  е  с №36 в интегралната бюлетина с регистрацията на „ Българска прогресивна линия " за кмет, областен кмет и листа за общински съветници!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

 

 

 

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР