51 са жертвите на престъпната група за трафик на жени,

...
51 са жертвите на престъпната група за трафик на жени,
Коментари Харесай

Разбита е престъпна група за трафик на жени, примамвани с обещания за работа

51 са жертвите на незаконната група за трафик на дами, а кметът на село Семчиново е бил измежду водачите й.

Това заяви Стоян Темелакиев, зам.-директор на ГДБОП, представен от организация " Фокус ", по отношение на разрушената проведена незаконна група за трафик на дами за полова употреба. Групата е работила вняколко европейски страни.

" Престъпната група се е занимавала със събиране, трафикиране и употреба на дами от България за проституция в Испания. В по-голямата си част набирането им се е правило посредством машинация, възползвайки се от техния обществен статус. Веднъж откакто са в Испания, уредниците на групата постановат своите условия на употреба върху тях с принуждение и закани ", изясни Стоян Темелакиев.

Жените са принуждавани освен да проституират, а и да крадат пари, кредитни карти и полезности от клиентите си, които по-късно са продавани на незаконния пазар. " Много от тези предмети стигат и до България. За да могат да крадат, жертвите са принуждавани да дават на клиентите си,упойващи субстанции.

Голяма част от незаконната група живеят в град Торемолинос, Испания, дружно с жертвите и от там ги извозват с коли или микробуси до региона на Пуерто Банус в Марбея, където оферират полови услуги. В тази област групата има цялостен надзор над проституцията, управлява и публичните пътища.

" За станалия към този момент прочут кмет на село Семчиново може да се одобри, че и той е бил един от водачите на групата. За него работят девойки, а той оказва и логистична помощ за останалите водачи на групата ", уточни Темелакиев.

За момента проверяващите имат данни за 51 жертви. Всички са от фамилии с доста ниски приходи в страната ни и с ниско обучение и са прекарвани в Испания с машинация, че ще им намерят работа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР