51 починали с коронавирус само за последното денонощие. Този мрачен

...
51 починали с коронавирус само за последното денонощие. Този мрачен
Коментари Харесай

Трудности: Болни отказват да влязат в полицейските бусове, искат линейки

51 умряли с ковид единствено за последното денонощие. Този тъмен връх отчитаме през днешния ден. На фона на хаоса през последните дни и лутането на коли за спешна помощ сред лечебни заведения.

Заради дефицит на коли за спешна помощ, страната отпусна полицейски бусове за прилагане от Спешна помощ в София. Как ще работят екипите? Кога ще се праща кола за спешна помощ при болен и по кое време - кола на Министерство на вътрешните работи?

„ Още през вчерашния ден се наложи да използваме новите коли за спешна помощ. В помощ ще имаме 10 спомагателни екипа. Организацията към момента се прави “, съобщи представителят на Спещна помощ Катя Сунгарска.

Тя добави, че през вчерашния ден е имало хора, които не са желали да влязат в полицейските бусове. Те са отказали да отидат за обзор до координационния център. „ Хората си желаят белите престилки, само че ние молим за схващане. Нека да ни се доверят “, сподели Сингарска.

Екипите в полицейските бусове са подготвени експерти. Самите бусове са със седалки и ще поемат единствено най-леките случаи.

„ Тези бусове ще вървят на леките случаи, където не се изисква незабавна здравна интервенция. Те ще водят пациентите до Инфекциозна болница, където ще им бъде изработен обзор и PCR тест “, изясни Сунгарска.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР