51-годишният Веселин Вълчанов от Враца, обвинен за помагач на съгражданина

...
51-годишният Веселин Вълчанов от Враца, обвинен за помагач на съгражданина
Коментари Харесай

Безкрайно нагъл! Веско Културиста, помагач в заливането с киселина върху Тони, поиска условна

51-годишният Веселин Вълчанов от Враца, упрекнат за помощник на съгражданина си Йордан Цветанов в заливането с киселина на гадателката Тони в дома ѝ в Пловдив, опита да се контракти за условна присъда, предава Bulnews. Той реализира съглашение с прокуратурата за 3-годишно наказване с 5 година изпитателен период. То обаче не беше утвърдено от Районния съд, тъй като би трябвало делото да бъде разграничено и различен състав да го прегледа. Пловдивчанката Антоанета Тодорова е трудноподвижна и за нея се грижат асистенти. Прехранвала се с гледане на кафе и карти. Никога не била получавала закани, до момента в който през есента на предходната година не я посетил Веселин Вълчанов. Според прокуратурата той ѝ споделил, че „ ще я потроши “, защото била в комбина с някакъв ходжа и вземала доста пари. мъжът ходил няколко пъти до дома ѝ, където тя правила сеансите.
Вълчанов и 41-годишният Йордан Цветанов се познавали, защото живеели в един квартал във Враца. На 14 март те пристигнали в Пловдив и по-възрастният паркирал колата покрай комплекса на гадателката. Той следял за спънки, до момента в който другият, дегизиран с маска, шапка и яке с висока яка, влезнал в блока. Качил се до четвъртия етаж и влезнал през вратата, която била отворена. Щом видяла посетителя, ясновидката го попитала с какво да му помогне. „ Аз ще ти оказа помощ “, отвърнал той и лиснал против нея сярна киселина. След това бързо напуснал жилището, върнал се в колата и двамата с Вълчанов потеглили назад към Враца.
Антоанета Тодорова е получила междинна телесна щета. Лицето ѝ е обезобразено, има изгаряния още по корема, врата, ръцете и краката. Днес за първи от тя пристигна в правосъдната зала с инвалидна количка, съпроводена от мъжа с който живее.
„ Постигнали сме единодушие за подписване на съглашение. Съдът да признае Вълчанов за отговорен и да му бъде наложено отнемане от независимост 3 година с изпитателен период от 5 години “, сподели в залата юристът на 51-годишния мъж Красимир Баков. Защитникът на другия врачанин Йордан Давчев обаче се възпротиви и съобщи, че защото двамата са упрекнати в едно и също закононарушение, само че като помощник и причинител. „ Ако въпреки всичко го позволите, ще създадем искане за разглеждане на мярката за неотклонение “, уточни юристът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР