51-годишен полицай пострада тежко при катастрофа вчера на околовръстното шосе

...
51-годишен полицай пострада тежко при катастрофа вчера на околовръстното шосе
Коментари Харесай

Колко от нас трябва да си идат, за да няма толерантност към тези престъпници

51-годишен служител на реда пострада тежко при злополука през вчерашния ден на околовръстното шосе на София с присъединяване на бус, пренасящ сирийски мигранти. 

 Инцидентът стана към 7:00 часа на бул. „ Цариградско шосе “, при метода към околовръстния път в посока с. Казичене. Бусът, пренасящ 12 сирийски мигранти, се удари, след гонене от органите на реда, в полицейски автомобил, спрял настрана на пътя.
След удара уиформеният Кирил Петков е в тежко положение, а медиците се борят за живота му. 

 Колега на потърпевшия служител на реда изрази своя позиция по отношение на случая. Той счита, че не е обикновено полицията да стопира нарушители единствено с тялото си, а толерантността не е постоянно е уместна. Вижте думите му: Днес мой другар и сътрудник пострада извънредно съществено, още веднъж поради овчето мислене и безразлично отношение на политици и власт.

Всички ние изпълняваме отговорностите си основно по тази причина, че обичаме специалността си, не и за пари и прелестни условия на труд.Европейска страна, която нехае за сигурността си, в която всеки нарушител е с доста повече права от всеки един от нас.

Държава, в която всеки служител на реда извършва отговорностите си единствено и само с тяло и никой не протяга ръка към оръжието си или в тази ситуация да употребява служебната техника, с цел да спре и предотврати по-големи провали от това, че някой нарушител може да пострада, по тази причина че е нарушил закона. Защото всеки от нас знае, че в случай че го направи ще съсипят живота му и ще заплаща цялостен живот, по тази причина, че никой няма да го отбрани и застане със силата на властта и да съобщи: това е воин и брани сигурността и интереса на страната си.

Ние, служителите на реда сме отговорните, ние сме все неприятни, елементарни, обиждани, а всеки когато е в потребност звъни на 112 и се моли да сме там, наоколо.

Колко мои сътрудници би трябвало да си отидат с цел да се разбере, че света е различен и към този момент няма основа за приемливост и положително отношение към нарушител като този от през днешния ден. Защото, в случай че това, за което писах нагоре, обществото приемаше обикновено, тъй като ние служим на това общество, този бус с мигранти щеше да е спрян още на първия километър от следването му. Дали прострелян, дали изтласкан от пътя, само че един мой другар в този момент щеше да е при фамилията си и нямаше да се бори за живота си, а ние да се молим за него.

Що за общество, власт и мислене има българина. Когато не е в моя двор, не ме визира. Но огъня бързо минава през оградите.Общество без мощна и самостоятелна полиция е едва общество.

Често аз съм лидер на същия този бус и през днешния ден аз можех да съм на мястото на моя другар.

Моля се Кирето да има дни и да бъде още веднъж измежду нас, написа Александър Иванов.
  На фотографията: Кирил Петков

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР