51-годишен мъж от Варненско бе осъден за опит за палеж

...
51-годишен мъж от Варненско бе осъден за опит за палеж
Коментари Харесай

Осъдиха подпалвач от Варненско, драснал клечката на съседски имот

51-годишен мъж от Варненско бе наказан за опит за палеж на съседски парцел. Мъжът получи условно наказване от 6 месеца отнемане от независимост, с изпитателен период от 3 години, осведомят от Варненския областен съд.

Деянието е осъществено на 3 януари предходната година в село от региона. Подсъдимият, под въздействие на използван алкохол, като видял, че съседите му по парцел отпътували с автомобила си, взел от вкъщи си пластмасова бутилка с бензин, откъснал от брошура с указания листи за разпалване и прескочил оградата към непознатия двор. С бензина залял елементи от пристройка към къщата на съседите, дружно с близко намиращи се декоративни дръвчета, разпалил огън и се прибрал.

При връщането си вечерта пострадалите съседи заварили към този момент утихнал огън, отчасти опушена дограма на пристройката и обгоряла декоративна растителност, само че когато усетили мощна миризма на гориво и разкрили необгорени напълно напечатани листи, подали сигнал на тел.112.

Пристигналите полицейски чиновници открили причинителя точно по остатъците от листи на мястото на палежа и откритата по-късно в дома на подсъдимия бутилка от запалителна течност.

51-годишният обвиняем досега е неосъждан. Условното наказване получи след признание на виновността и съглашение с прокуратурата. Освен това ще би трябвало да заплати и над 1500 лв. правосъдни разходи. Съдебният акт е финален.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР