504 000 лв. е размерът на неизплатените работни заплати във

...
504 000 лв. е размерът на неизплатените работни заплати във
Коментари Харесай

На над половин милион възлизат неизплатените заплати във Видинско

504 000 лева е размерът на неизплатените работни заплати във Видинска област от началото на годината, сподели Надежда Симеонова, шеф на „ Инспекция по труда “ – Видин, пред " Фокус ".
Сумата се дължи от 19 предприятия. „ След инспекции, които извършихме, са изплатени 205 000 лева или към 40% от дължимите суми. От началото на годината досега са открити 195 нарушавания по заплащането на труда “, сподели Симеонова.
Тя добави, че компаниите, които дължат неизплатени работни заплати са от сферата на опазването на здравето, компании за залагания и хазарт, охранителни компании и такива, които се занимават с развъждане на лозя. Забавени работни заплати са открити и в едно държавно дружество, занимаващо се с научна и развойна активност.
„ При забавени работни заплати служащите и чиновниците могат да алармират Инспекцията по труда. Те могат да потърсят правата си и по правосъден ред, като сумите, неизплатени от работодателя, може да се търсят в 3-годишен давностен период. Кодексът на труда разрешава също работещите да прекратят трудовото си правно отношение поради забавени хонорари, без да изгубят правото си на обезщетение за безработица “, сподели Надежда Симеонова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР