502 са новите случаи на заразени с COVID-19 през последното

...
502 са новите случаи на заразени с COVID-19 през последното
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: Шабовете в София, Бургас, Ямбол и Шумен затегнаха мерките

502 са новите случаи на инфектирани с COVID-19 през последното денонощие при направени 17 193 теста. В болница остават 6017 пациенти, 497 от тях са в тежко положение. Пристигащите от Занзибар българи няма да бъдат поставяни под 14-дневна карантина, разгласи здравният министър. Със заповед той забрани краткотрайно износа на нискомолекулярни хепарини и лекарствени артикули от групата на миорелаксантите, които се ползват при лекуване на пациенти с COVID-19.

До края на седмицата всички възпитаници от 5 до 12 клас в София, Бургас, Ямбол и Шумен ще преминат на онлайн образование, а всички заведения, включително и тези в хотелите и игралните зали, ще работят с лимитирано работно време до 22 ч. Собствениците на заведения се опълчиха на ограничаването.

" Дневник " наблюдава обстановката онлайн. За разпространяването и резултатите от ковид по света може да се информирате.

19:04Николова изиска плажните такъми да са по-евтини  Коронавирусът в България: Шабовете в София, Бургас, Ямбол и Шумен стегнаха ограниченията (хронология)
© Надежда Чипева, Капитал

Държавата ще опрости 50% сумите, които концесионерите й заплащат, в случай че те на собствен ред понижат цените на плажните такъми. Това заяви пресцентърът на Министерството на туризма след среща на отрасловия министър Мариана Николова с представители на стопаните на морските плажове. Тя им е дала обещание, че ще имат опция да усилят и комерсиалните площи до 4% от площта на плажа, а срокът за заплащанията към страната ще се измести след края на летния сезон.

Такива ограничения са прилагани и през предходната година.

Представителите на бизнеса са поискали овреме да знаят какви противоепидемични ограничения ще се ползват, тъй като записванията за Великден към този момент са почнали.17:17Румъния желае ваксина или негативен тест за влизащи с публичен превоз Транзитно преминаващите през територията на Румъния жители, идващи от страни от така наречен жълта зона, в това число България, с персонално транспортно средство, са освободени от условието за показване на негативен PCR тест. Това оповестява Министерството на външните работи по отношение на въведените на 6 март 2021 година нови ограничаващи ограничения при влизане на български жители, в резултат на включването на България в лист с страни от така наречен жълта зона.

Пътуващите с публичен превоз обаче ще би трябвало да показват отрицателен резултат от тест. Изключение се прави за деца до 3 година, и имунизирани с втора доза най-малко преди 10 дни преди влизане в страната. Изисква се и съответната здравна документи, която да удостовери датата на имунизация.

Още за въведените на 6 март 2021 година при влизане в Румъния ограничения за идващите от България може да прочетете.

При потребност от подпомагане българските жители мога да се обръщат към: посолство на Република България в Букурещ на телефон 40 21 230 2150; 40 21 230 21 59 и на мейл 16:45Забранен е износът на хепариниМинистърът на опазването на здравето краткотрайно не разрешава износа на нискомолекулярни хепарини и лекарствени артикули от групата на миорелаксантите, които се ползват при лекуване на пациенти с COVID-19. Целта е при нараснало ползване на тези лекарства, употребявани за разреждане на кръвта, страната да разполага с задоволителни количества, тъй че потребностите на българските пациенти да бъдат обезпечени, оповестява ведомството.

Предната такава възбрана е от декември и бе в действие до края на януари.

В заповедта е посочено, че към сегашния миг са налице данни за евентуален дефицит на лекарствени артикули от групите: - С интернационално непатентно название Enoxaparin;
- С интернационално непатентно название Nadroparin.
Анализът на Изпълнителната организация по медикаментите демонстрира повишение на потреблението им спрямо предходните месеци с над 400%. Проверки на организацията пък демонстрират, че тези артикули са предмет на успореден експорт от България за други страни, в количества, създаващи предпоставки за евентуален дефицит на медикаментите.

Забраната е в действие до 30 април.

 Коронавирусът в България: Шабовете в София, Бургас, Ямбол и Шумен стегнаха ограниченията (хронология)
© Георги Кожухаров
16:33Пациентска организация упрекна управляващите за прекъсването на плановия приемПациентската организация " Заедно с теб " назова прекъсването на плановите интервенции и приеми в лечебните заведения " цялостна безнаказаност към пациентите от страна на Министерство на здравеопазването ". В обособени области, където равнищата на новозаразени с ковид са високи, здравните управляващи в последните дни ограничиха плановите действия на лечебните заведения в опит да овладеят разпространяването на болестта.

В позиция, разпратена до медиите, от организацията през днешния ден показват, че лекарите и медицинските експерти са се научили както да се защищават, по този начин и да пазят пациентите. Допълва се, че към този момент има надеждни проби и обособени браншове за лекуване на COVID-19, както и огромна група преболедували и имунизирани. Всичко това, съгласно " Заедно с теб ", потвърждава, че няма учредения да стопира естествената работа на лечебните заведения.

 Коронавирусът в България: Шабовете в София, Бургас, Ямбол и Шумен стегнаха ограниченията (хронология)
© Велко Ангелов
16:02Собственици на заведения: Скоро може да няма какво да се затваря Намаляването на работното време за заведенията с 1 час (каквото решение към този момент бе взето за София, а се готви и за други градове) като цяло си е сериозен проблем. Това разяснява пред " Дневник " Емил Коларов, ръководител на Съюза на притежателите на заведения. Обясни, че всевъзможни ограничавания в допълнение на към този момент въведените – за работа с 50% от потенциала и до 23 часа, ще тежат. " В същото време стопират обезщетенията и помощите за бизнесите и личния състав, сметките стартира да си вървят 100%, а в този момент към този момент ще ни лимитират и работното време. Не можем да си разбираем каква е тази мярка за 1 час по-рано затваряне на заведенията ", добави Коларов.

Затворят ли ни още един път и не престават ли да ни лимитират, мисля, че в най-скоро няма да има какво да затворят.
 Емил Коларов,
Съюз на притежателите на заведения

Посочи, че както се очакваше 20-30% от заведенията не са отворили, тъй като имат проблем да си съберат пренасочилия се към други сфери личен състав и поради несигурността какво ще се случи. Разказа, че страната е понаваксала изостаналото заплащане на останалия без работа личен състав от края на ноември, само че за януари към момента текат заплащания. Помощта за бизнеса също се движи със забавяне като доста от претендентите, подали заявки пред Национална агенция за приходите, още чакат документите им да бъдат прегледани. Мярката за тях стартира на 21 декември.

По-късно в взаимна позиция Съюзът и асоциацията на заведенията излязоха с публична позиция против рестриктивните мерки в няколко града едвам седмица откакто им бе позволено да работят.15:58Във имунизационните пунктове в страната не са разпределени количества от иРНК имунизациите (на производителите " Пфайзер " / " БиоНТех " и " Модерна " ) за записалите се през. Следователно, искащите да бъдат имунизирани против COVID-19 с подобен препарат, въпреки и да имат непокътнат час, би трябвало или получат от аденовирусната ваксина (одобрената в Европейския съюз е на " АстраЗенека " /Оксфорд), или да изчакат незнайно тъкмо какъв брой да има наличия. Подробности четете

Брифинга на зам.-министъра на опазването на здравето Жени Начева за реда, по който жителите ще могат да се имунизират гледайте по-долу..


14:56Строителството през януари се свива с 6.4% на годишна база и с 1.3% по отношение на декември, демонстрират данните на Националния статистически институт. Календарно изгладените сочат, че спадът се дължи главно на сградното строителство, което се свива с 11% за година, а на това на инфраструктурни планове се усилва с 0.5%.

Статистиката регистрира спад и в промишленото произвеждане, който на годишна база е 3.4%, а по отношение на декември - има нарастване от 0.8%.

Подробности четете. 14:44От петък, 12 март, всички възпитаници от 5 до 12 клас в София минават на онлайн образование, а всички заведения, включително и тези в хотелите и игралните зали, ще работят с лимитирано работно време до 22 ч.

Преустановява се присъственото образование във висшите учебни заведения и в центровете за извънкласни занимания. Срокът на деяние на тези ограничения все още е двуседмичен – от 12 до 26 март. Това реши софийският действен щаб на съвещанието си през днешния ден, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова във " Facebook ".

По предложение на шефа на столичната здравна ревизия Данчо Пенчев се обмисля и стягане на ограниченията при продължаващ растеж на заболеваемостта с прекратяване на визитите в огромните търговски центрове и фитнес залите.

Подробности четете.


14:34Без карантина за идващи от Занзибар българи  Коронавирусът в България: Шабовете в София, Бургас, Ямбол и Шумен стегнаха ограниченията (хронология)
© Георги Кожухаров

Пристигащите от Занзибар българи няма да бъдат поставяни под 14-дневна карантина, разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов след съвещание на Общинския спешен щаб в Бургас. В последните месеци африканският остров се трансформира в желана туристическа дестинация от българите поради по-либералните си ограничения и неналичието на карантина при прибиране от там.

Вчера Ангелов загатна, че е допустимо да се вкара карантина на всички идващи от Африка, само че през днешния ден посочи, че на този стадий тази мярка няма да се подхваща. Туристите, които се връщат от острова ще би трябвало само да показват негативен PCR тест, изработен до 24 часа преди влизане в България, което подсигурява унищожаване на карантината от РЗИ.13:13Местният щаб обмисля да затегне ограниченията в Бургас  Коронавирусът в България: Шабовете в София, Бургас, Ямбол и Шумен стегнаха ограниченията (хронология)
© Дневник

Регионалният щаб в Бургас втори ден обмисля дали да затегне рестрикциите, през днешния ден в града дойде и здравният министър Костадин Ангелов да се запознае с ситуацията. " Имаме повишаване на повикванията на Спешна помощ с 30%, към 40% до 50% от повикванията са за пациенти, които са с Коронавирус зараза ", уточни Ангелов.

Следобед регионалният щаб ще разиска ограниченията, препоръчани на среща сред общинския щаб, кмета Димитър Николов, шефа на Регионалната здравна ревизия Георги Паздеров и представителите на лечебните заведения.

Предложените ограничения са да се понижи работното време на заведенията до 22 часа и учениците от 5 до 12 клас да преминат на онлайн образование за две седмици. Същите ограничения предложи по-рано през днешния ден и кметът на София Йорданка Фандъкова.

" Обсъждахме ограничения във връзка с носенето на маски навън. Също по този начин ограничение на всеобщи мероприятия навън и закрито. Също и ограничения, ориентирани към визитата на фитнеси и молове. Всичките ограничения ще бъдат прегледани на Областен щаб и до края на деня се чака да има заповед на шефа на РЗИ ", сподели Ангелов.

Той акцентира, че към сегашния миг локалният принцип за въвеждане на спомагателни противоепидемични ограничения е най-уместен, защото има области с равнища на заболяемост под 50 на 100 хиляди души население, както и други с над 500 души на 100 хиляди души население. " Това значи, че предприемането на дейности на национално равнище не би било заслужено за хората. Целта е посредством въвеждането на районни ограничения да ограничим разпространяването на болестта в областите, в които отчитаме максимален брой на новите случаи ", разяснява той.

Той осведоми, че през днешния ден ще издаде заповед, с която краткотрайно се не разрешава износът на нискомолекулярните хепарини и миорелаксантите. Целта е при нараснало ползване на тези лекарствени артикули страната да разполага с задоволителни количества, тъй че на всеки нуждаещ се български жител да бъде обезпечен бърз достъп до подобаваща терапия, уточни здравният министър.12:53 " Галъп ": Повечето българи остават срещу имунизациите и строгите ограничения  Коронавирусът в България: Шабовете в София, Бургас, Ямбол и Шумен стегнаха ограниченията (хронология)
© "Галъп Интернешънъл "

Повечето българи към момента са срещу имунизациите и строгите ограничения - това сочи изследване на " Галъп интернешънъл ", извършено сред 22 февруари и 1 март измежду 1008 души. Все отново се регистрира растеж на желанието на българите да се имунизират.

Докато към началото на януари и февруари 27% са желали ваксина, а 48% са били срещу, то в този момент към този момент желаят 36% и понижава процентът на нежелаещите на 41%. Спада и делът на колебаещите се - от 24% преди до 20% в този момент. Че са имунизирани споделят 3%.

От " Галъп " показват, че част от нежеланието за имунизиране идва от обстоятелството, че още преди месец е можело да се регистрира, че най-малко 1.5 милиона българи към този момент са прекарали вируса - от общо не повече от 5.2 милиона трайно пребиваващи в България пълнолетни. Сега броят на прекаралите вируса към този момент е осезаемо по-сериозен. Най-силно желаят ваксина най-възрастните.

Българите желаят облекчение на ограниченията

Обществото обаче става и все по-нетърпеливо за облекчение на рестриктивните мерки. Повечето от българите са " за " все по-леки ограничения, регистрират откривателите. Към началото на март 55% са кардинално за по-леки ограничения, а 32% - за по-строги. Данните обаче няма по какъв начин да уловят развитията от последните няколко дни, показват от " Галъп ".

От социологическата организация разясняват, че отношението към ограниченията зависи от цялостния декор с броя случаи в страната - колкото повече са случаите, толкоз по-боязливи са хората. Определящо е и отношението на властта - когато тя приказва успокояващо, това има очевидно отражение. Опитът от есента сочи, че с ескалацията на напрежението в лечебни заведения и интензивни отделения обществото независимо стига до концепцията за по-твърди ограничения.

Доверието в Националния действен щаб с битка с ковид се движи дружно с вълните на вируса – когато страхът е висок, и упованието в щаба е високо, показват социолозите. През последния месец 46% дават отговор с " да " на въпроса дали имат доверие на щаба, а 35% - " не ".

 Коронавирусът в България: Шабовете в София, Бургас, Ямбол и Шумен стегнаха ограниченията (хронология)
© "Галъп Интернешънъл "
12:45Екатерина Захариева е с позитивен PCR тест  Коронавирусът в България: Шабовете в София, Бургас, Ямбол и Шумен стегнаха ограниченията (хронология)
© Велко Ангелов

Вицепремиерът Екатерина Захариева даде позитивен резултат при PCR тест за COVID-19. Тя е в положително общо положение и ще извършва отговорностите си отдалечено, заяви пресцентърът на Министерството на външните работи. По време на изолацията ще я замества зам.-министър Петко Дойков.12:08Кабинетът отпусна 4.2 млн. лева за музикантите на свободна практикаНа съвещанието си през днешния ден държавното управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерство на културата в размер на 4.2 млн. лева за подкрепяне на музикантите на свободна процедура. " Изпълняваме поетия ангажимент и осигуряваме средствата, с които заплати и осигурителните вноски към тях музикалните създатели на свободна процедура у нас в изискванията на пандемия ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов.

Министърът на културата Боил Банов посочи, че средствата ще бъдат предоставени посредством Национален фонд " Култура " и за тях ще се кандидатства. " Няма никакви предварителни описи. Всички могат да подадат своите документи ", означи Банов.11:39Борисов има вяра, че локалните ограничения ще възстановяват ситуацията  Коронавирусът в България: Шабовете в София, Бургас, Ямбол и Шумен стегнаха ограниченията (хронология)
© Министерския съвет

Допълнителните ограничения, които регионалните щабове ще приложат локално в алените зони на страната с висока заболеваемост от COVID-19, ще доведат до нормализиране на обстановката. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на постоянното държавно съвещание.

" Толкова демократични ограничения като в България на никое място не е имало. Това, че сме разрешили по-свободен метод на живот, естествен метод на живот, не значи, че не би трябвало да се пазим, да внимаваме, да не носим маските или че не би трябвало да се събираме на огромни групи ", съобщи той.

По думите му от през днешния ден (10 март) още веднъж ще бъдат имунизирани по 15 - 20 хиляди искащи дневно и " с още един месец самообладание най-уязвимите групи ще бъдат ваксинирани ".

Днес кабинетът отпусна 7 млн. лева за персонални защитни средства, медицински произведения, лекарствени артикули и дезинфектанти за лечебни заведения и поликлиники.11:13Фандъкова предлага онлайн образование и понижено работно време на заведенията  Коронавирусът в България: Шабовете в София, Бургас, Ямбол и Шумен стегнаха ограниченията (хронология)
© Цветелина Белутова, Капитал

На съвещание на софийския щаб за преодоляване на разпространяването на COVID-19 кметът на София Йорданка Фандъкова ще предложи на територията на Столичната община две нови ограничаващи ограничения. Първата визира учениците, като кметът предлага всички от 5 до 12 клас в София да преминат на образование в електронна среда за период от 2 седмици (от 15 до 26 март, включително).

Втората мярка е обвързвана с понижаване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения, в това число на заведенията за хранене в хотелите и игралните зали, до 22 ч. за интервала от 12 до 26 март.

" Предлагам въвеждането на ограниченията поради внезапното нарастване на броя на инфектираните с COVID-19 на територията на Столична община. Броят на хората, настанени за лекуване в лечебните заведения, доближи равнищата от средата на ноември предходната година, когато стартира стръмен растеж на хоспитализациите. Над 1630 са настанените за лекуване в лечебни заведения в София към днешна дата, а хората на интензивно лекуване са 191 ", написа Фандъкова във " Facebook ".


11:10Сега повече от всеки път са значими всички ограничения, в това число и имунизирането, тъй като ние в действителност се надпреварваме с вируса - това съобщи пред Българска национална телевизия вирусологът проф. Радостина Александрова.

По думите й английският вид на вируса има 17 разновидности, за някои от които към момента нямаме информация, допустимо е те да са неутрални. " Едната разновидност е към този момент известната N501Y, за която се допуска, че му оказва помощ да се популяризира и по-добре да се закачи за рецептора на клетката. Същата разновидност я има и при бразилския, и при южноафриканския вид. Така че те доста по-добре се прикрепват към рецептора на клетката и това им оказва помощ да се популяризират ", изясни вирусологът.10:50Борисов: Ниският недостиг обезпечава пари както за църкви, по този начин и за антикризисни ограничения
 Коронавирусът в България: Шабовете в София, Бургас, Ямбол и Шумен стегнаха ограниченията (хронология)
© Министерския съвет

С над 1 милиард лв. са подкрепени българските пенсионери по време на пандемията, уточни министър председателят Бойко Борисов на съвещание на правителствеото, на което кабинетът обезпечи 105 млн. лв. за изплащането на добавката от 50 лв. към пенсиите за април на всички пенсионери, без значение от размера на техните пенсии.

" Над 2.1 млн. пенсионери, да са ни живи и здрави, получават добавката от 50 лв., която изплащаме от август предходната година. Но и преди този момент държавното управление е подкрепяло пенсионерите и за Великден, и за Коледа като за задачата се осигуряваха по 50 милиона лв. ", напомни Борисов.

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева осведоми, че през април ще бъдат изплатени и по 120 лв. на 392 хиляди пенсионери, които имат пенсия сред 300.01 лева и 369 лева, както е заложено в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване.

"Ниският недостиг обезпечава пари както за църкви, по този начин и за антикризисни ограничения "
Бойко Борисов,
министър председател

Борисов на собствен ред означи, че поддържаният невисок недостиг в България и фактът, че е втората страна по най-нисък външен дълг в Европейски Съюз след Естония, подсигуряват обезпечаването на пари както за построяването и поправки на църкви, манастири, джамии, по този начин и за антикризисните ограничения за нуждаещи се групи.09:08Ако няма резултат от ограниченията за ограничение на болестта на районно равнище, ще се вкарат нови ограничавания на централно равнище за цялата страна - това сподели шефът на " Пирогов " Асен Балтов в ефира на Би Ти Ви. " В момента в " Пирогов " към момента не изнемогваме, имаме 319 пациенти ", осведоми той.

Според него нарастването на броя на инфектираните с ковид се дължи както на разхлабването на ограниченията, по този начин и на английската разновидност на COVID-19. " Колегите от Англия се оказаха прави, че протича по-тежко при хора на по-млада възраст. А дейните хора са имаенно на вързаст сред 20 и 50 години, които поддържат връзка интензивно ", сподели Балтов. По думите му към този момент се одобряват 40-годишни пациенти, които се нуждаят от интубация от входа на болничното заведение. Причина за това състояние е и фактът, че те доста късно търсят болнична помощ и се лекуват у дома.08:43В болница " Света Анна " в София за запълнени 85% от Коронавирус леглатаВ болница " Света Анна " в София за запълнени 85% от Коронавирус леглата, които са 260 на брой - това разгласи в ефира на Българска национална телевизия шефът на болничното заведение Славчо Близнаков. Към момента там се лекуват 218 заболели в приблизително тежко и тежко положение, 15 са в реанимация, 11 са интубирани. Вчера е преобразувана още една вътрешна клиника в Коронавирус клиника с 35 кревати и тази заран 21 са заети. Близнаков допуска, че до обяд ще бъдат запълнени.

За последните 24 часа са постъпили 39 души с потвърден COVID-19 с белодробни промени в среднотежко и тежко положение, при този ритъм за 48 часа Коронавирус леглата могат да бъдат запълнени. В огромните лечебни заведения като " Пирогов ", " Света Анна " и ВМА се затруднява и другата активност, по тази причина са спрени плановите интервенции - тъй като екипите са разкъсвани сред незабавните, травматичните случаи и Коронавирус болните. Тези екипи не трябва да се смесват, изясни доктор Близнаков. По думите му последните 7-10 дни нарастването на болните е много внезапно.

Не всички планови интервенции са спрени, от тях са изключени огромна част онкологични интервенции и за бременни и родилки. " Реално нито един човек с животозастрашаващо положение няма да бъде оставен без здравна помощ. " Света Анна " обезпечава над 260 кревати за Ковид заболели, има още толкоз за незабавни и травматични положения ", увери доктор Близнаков.08:26Мобилни екипи за имунизация против COVID-19 потеглят от на следващия ден в Пловдив и дребните обитаеми места от региона. Те ще работят по график, който се изготвя съгласно наличните количества от другите ваксини. Ваксини има в нужното количество, с цел да стартира осъществяването на имунизационния проект в община Пловдив както в имунизационните кабинети, по този начин и за двете мобилни групи, изясни в " ефира на Българска национална телевизия доктор Калин Калинов от дирекция " Здравеопазване " в община Пловдив.

Ще бъдат имунизирани на място и хората, които работят в огромни общински, частни и държавни предприятия. В община Карлово има няколко обитаеми места без здравното обслужване. " Днес до обяд ще бъде подготвен графикът, в тясна връзка сме с община Карлово и може би още на следващия ден сутринта една от колите ще пътува в тази посока ", сподели Калинов. Ваксината ще е с " Астра Зенека ", само че ще има доставка и на " Пфайзер ".08:22Увеличават се Коронавирус леглата в ПловдивЛеглата за лекуване на ковид в лечебните заведения в Пловдив още веднъж стават толкоз, колкото бяха по време на втората вълна на пандемията в края на предходната година - 1200. Решението на регионалния спешен щаб е обвързвано с увеличението на заболелите през последните дни, които доближиха 270 на 100 хиляди, заяви Българска национална телевизия.

Все още плановият банкет и интервенциите в Пловдив не са спрени, само че се приключват свижданията в лечебните заведения. Всичките лечебни заведения в града и района имат по два корпуса, а това разрешава делене на потоците без да се смесват пациенти. Според лекари лекуването на коронавирус инфекции в този момент е по-добре обезпечено от имунизирането. Най-големите терзания на регионалния щаб са свързани с интензивното лекуване на пациенти. За това 99 от всичките близо 1200 кревати в лечебните заведения са избрани единствено за незабавна помощ. Още 103 кревати са оборудвани за интензивно лекуване на тежки случаи.08:21Ресторантьорите са срещу нови меркиПредседателят на асоциацията на заведенията Ричард Алибегов съобщи пред Българска национална телевизия, че е доста необичайно да се приказва за ново затваряне на заведенията единствено седмица след отварянето им. Според него това не е естествена работна среда, а всичко това е довело до нова вълна на напуснали. По думите му хората са се върнали в заведенията и това демонстрира, че не са обезпокоени и че са видели положителната работа по стерилизация на всички обекти. Алибегов сподели още, че локалните ограничения може да наложат затварянето на заведенията в Шумен, да вземем за пример, само че не и във Варна и по този начин клиентите да се придвижат от единия до другия град.08:15  Коронавирусът в България: Шабовете в София, Бургас, Ямбол и Шумен стегнаха ограниченията (хронология)
© Велко Ангелов

3502 са новите случаи на инфектирани с COVID-19 през последното денонощие при направени 17 193 теста - това демонстрират данните на Единния информативен портал. Така общият брой на позитивните случаи в страната от началото на епидемията доближи 266 805 души. От тях дейните случаи са 38 385. Разпределението на случаите по области: Благоевград - 126; Бургас - 441; Варна - 272; Велико Търново - 70; Видин - 16; Враца - 114; Габрово - 50; Добрич - 37; Кърджали - 27; Кюстендил - 49; Ловеч - 35; Монтана - 49; Пазарджик - 87; Перник - 64; Плевен - 142; Пловдив - 217; Разград - 8; Русе - 72; Силистра - 52; Сливен - 99; Смолян - 50; София област - 147; София (град) - 882; Стара Загора - 145; Търговище - 7; Хасково - 102; Шумен - 79; Ямбол - 63.
В болница остават 6017 пациенти, 497 от тях - в тежко положение. Расте и броят на излекуваните – 217 518. От тях 3403 са регистрирани през миналото денонощие.

Починалите се усилват със 138 - общо 10 902 са жертвите за последното денонощие. Ваксинирани са 302 151 души, за последните 24 часа - 8019-ма.

Подробности и графики вижте.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР