5000 кутии цигари с валиден български акцизен бандерол, но без ...

5000 кутии цигари с валиден български акцизен бандерол, но без

100 000 къса цигари задържаха митничари на граничния пункт „Дунав мост 2“

5000 кутии цигари с годен български акцизен бандерол, само че без документи , задържаха митничари при инспекция на товарен автомобил.

Контрабандата е хваната на 22.06.2022 година към 02,15 часа в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин – Калафат. Тогава е спрян е за инспекция товарен автомобил, който по документи превозвал козметика, празни палета и строителни материали за Англия
 контрабандни цигари Агенция
Пред митническите управляващи лидерът на транспортното средство декларирал, че не придвижва акцизни артикули над разрешеното количество за персонално ползване. При осъществена физическа инспекция обаче митническите чиновници откриват, че в две от палетата със сгъваеми пластмасови касетки има 5000 кутии цигари от разнообразни марки с годен български акцизен бандерол.

За акцизните артикули лидерът на микробуса не е показал банален придружителен документ по Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС).
Митническите чиновници са задържали всичките 5000 кутии  (100 000 къса) цигари и на лидера е формиран акт за административно нарушаване.

Източник: dariknews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg