500-те най-богати хора в света изгубиха 331 млрд. долара само

...
500-те най-богати хора в света изгубиха 331 млрд. долара само
Коментари Харесай

Най-богатите изгубиха близо 1 трлн. долара през 2020 г.

500-те най-богати хора в света изгубиха 331 милиарда $ единствено в четвъртък, което бе най-големият еднодневен спад в историята на показателя на милиардерите на Bloomberg. Така загубите им от началото на годината достигната 950 милиарда $.

Сривът на тържищата тази седмица постави завършек на едно десетилетие на растеж на пазарите и евтини пари, които помогнаха на най-богатите хора в света да натрупат общо положение в размер на 6.1 трлн. $ преди единствено по-малко от два месеца. Сериозна част от това благосъстояние бе изтрита през последните четири дни, откакто опасенията към пандемията от ковид и падащите цени на петрола сринаха пазарите.

Най-богатите хора в света са изгубили 16% от общото си положение от началото на годината. Сривът на пазарите засегна милиардерите от всяка част на света и от всяка промишленост.

Председателят на Carnival Corp. Мики Арисън падна с шест места в показателя на милиардерите, откакто акциите на най-големия круизен оператор поевтиняха с 31% до 23-годишно дъно. Компанията разгласи, че стопира всички пътувания на Princess Cruises за два месеца.

Някои от милиардерите в челото на класацията записаха големи еднодневни загуби. Състоянието на ръководителя на LVMH Бернар Арно понижа с 9.5 милиарда $, до момента в който това на създателя на Amazon.com Inc. Дбжеф Безос се сви с 8.1 милиарда $. Състоянието на общо 53 милиардери падна до най-ниското равнище, откогато те са част от показателя.

Най-богатите 25 индивида в Русия обедняха с 65 милиарда $ от началото на годината, като това се дължи главно на петролната ценовата война сред страната и Саудитска Арабия./ money.bg

PETEL.BG приканва жителите към успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, т
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР