500 служители на реда от пловдивската дирекция на полицията са

...
500 служители на реда от пловдивската дирекция на полицията са
Коментари Харесай

Шефът на пловдивската полиция: 500 униформени са ангажирани ...

500 чиновници на реда от пловдивската дирекция на полицията са ангажирани в акция " Бяло ". Това сподели на брифинг шефът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов. От сутринта са формирани 9 производства за разпространяване и за владеене на опиати, по-голямата част от тях - бързи, уточни той. 

Костадинов акцентира, че служителите на реда се концентрират в работата към образователните заведения и места, където се събират повее младежи, с цел да се спре разпространяването на дрога измежду подрастващите. Полицейските екипи са подсилени от Жандармерията, които са позиционирани да вземем за пример на територията на двата огромни ромски квартала в Пловдив - Шекер махала и Столипиново, също в Раковски, Стамболийски, Кричим, Перущица и други. 



" Като организация на работа, по нищо тази акция не се разграничава толкоз от другите, които организираме ", сподели още шефът на пловдивската полиция. 



Заместник-апелативният прокурор Румен Попов уточни, че в границите на два дни са повдигнати обвинявания на 50 лица за държане и разпортранение на опиати. 18 от тях са в Пловдив. От старта на акция " Бяло " има 24 новообразувани досъдебни производства, досега 9 са арестувани единствено в Пловдивско.



" До момента в цялата Апелативна зона, която обгръща Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Стара Загора и Хасково, има хванати над 100 кг. метамфетамини, разкрита е лаборатория за марихуана в Сопот, 17-годишен възпитаник от приблизително учебно заведение е арестуван да продава екстази. Продавал таблетките по 50 лева Целта на взаимните старания на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи е да предотврати продаването на дрога в и към учебните заведения. В дома на ученика са открити спомагателни дози от опиата. Практиката демонстрира, че към този момент не се касае за марихуана, а главно за синтетична дрога ", уточни Румен Попов. 

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР