500 хил. лв. ще изплати Министерският съвет на министри от

...
500 хил. лв. ще изплати Министерският съвет на министри от
Коментари Харесай

500 хиляди лева получават министри и областни управители за неизползвани отпуски


500 хиляди лева ще изплати Министерският съвет на министри от второто държавно управление на Бойко Борисов и служебния кабинет на Огнян Герджиков. Това ще са компенсации за неползвани отпуски при освобождението им от постовете.

В сряда държавното управление утвърди спомагателните половин милион лв. разноски по бюджета на Министерски съвет. В тази сума влизат и компенсациите на заменените на два пъти през годината регионални шефове - още веднъж за неползвани отпуски. При поемането на властта от служебния кабинет на Огнян Герджиков бяха заменени съвсем всички регионални. Назначените от служебния кабинет пък бяха уволнени при встъпването в служба на третото държавно управление на Бойко Борисов.

125 хиляди лева за компенсации за неползвани отпуски бяха дадени и на Комисията за отбрана от дискриминация, чийто състав бе заменен преди месец. Сумата е за компенсации на старите комисари, прецизира "24 часа ".

500 хиляди лева, с цел да назначи нови чиновници, получи пък държавната организация “Електронно управление”. Агенцията към този момент е оповестила състезания за заемането на свободните длъжности, обясниха от държавната пресслужба. 230 хиляди лева за назначението на висококвалифициран личен състав бяха дадени и на Комисията за защита на конкуренцията.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6492037
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР