500 евро на месец, за да изкараме зимата на по-топло.

...
500 евро на месец, за да изкараме зимата на по-топло.
Коментари Харесай

500 евро на месец, за да изкараме зимата на по-топло

500 евро на месец, с цел да изкараме зимата на по-топло. В края на есента турските курорти по крайбрежието се запълниха с европейски жители, основно пенсионери.
Съчетаване на почивката в хотелите по
средиземноморското крайбрежие, където към момента може да се къпят в морето, и на лечебните процедури в спа центровете е привлекателна опция за превозване на зимата на топло и по-икономично спрямо доста европейски страни. Това уточни доктор Шебнем Акман Балта от Асоциацията на младите предприемачи (ТЮГИАД), представен от Българска телеграфна агенция.
Предпочитани преди всичко са спа комплексите,
които са включени в системата на здравния туризъм за задграничните жители, откъдето идват обилни приходи.

По данни на турската Асоциация на експортьорите през 2021 година по линия на здравния туризъм в Турция са обитавали 643 хиляди пациенти. Приходите от тях са били в размер на 1,6 милиарда $.

Само през първите шест месеца на актуалната година е реализирано
71 % нарастване на приходите.
През 2023 година се чакат 1.5 млн. пациенти от чужбина.

Съчетаването на опциите за лекуване и рехабилитация, с които разполага Турция, както и изискванията, които предлага за туризъм и отдих, притеглят европейците. В същото време постъпленията, които прави обособен клиент
по системата на здравния туризъм,
са много по-значителни спрямо тези на елементарния екскурзиант, сподели представител на туристическата асоциация в Анталия.

Туристическите компании, спа комплексите и хотелите провеждат стратегии за отдих и лекуване особено за пенсионери от европейските страни и им оферират преференциални цени, които стартират от 18 500 турски лири (1000 евро) за двумесечна отмора.
Общо 152 хотела в Анталия оферират такива стратегии.
Търкиш еърлайнс и частната самолетна компания Пегасус извършват директни полети от европейските столици до курортните центрове Измир, Анталия, Бодрум, Мармарис, които работят и през зимния сезон. Освен в Турция европейските жители имат опция да почиват и да се лекуват и в така наречен Севернокипърската турска република, която също развива здравен туризъм, означават от сектора.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР