500 дни пълномащабна война. Серпентина. Свободен остров на свободна Украйна.Благодарен

...
500 дни пълномащабна война. Серпентина. Свободен остров на свободна Украйна.Благодарен
Коментари Харесай

500 дни : Зеленски благодари на войниците от Змийския остров

" 500 дни пълномащабна война. Серпентина. Свободен остров на свободна Украйна.Благодарен съм на всички, които са се борили тук против окупаторите. Беше почетена паметта на героите, дали живота си в тази борба – една от най-важните по време на огромната война.

Слава на всички борещи се за сигурността в нашето Черно море! Чест! ". Пише Зеленски в профила си в обществените мрежи, като разгласява и видео. 

Във видеото той споделя: " Искам да благодаря от това място за успехите на всеки наш боец за тези 500 дни. Нашите въоръжени сили, нашето разузнаване, Националната армия, нашите граничари, Службата за сигурност на Украйна, Националната полиция, нашите сигналисти, нашите хора.

Благодаря на всички, които се борят за Украйна. И дано свободата, която всички наши герои желаеха за Украйна и която би трябвало да бъде извоювана тъкмо в този момент, бъде чест за тези, които дадоха живота си за Украйна. Ние несъмнено ще победим. Слава на Украйна! “

Змийският остров е знаково място за войната в Русия. На 24 февруари 2022 година съветските войски навлязоха в Украйна, като завзеха и Змийския остров, който се намира на 200 километра от Крим и на към 500 километра от Донбас. Селището е съвсем изцяло разрушено, 13-те стационирани там украински граничари са пленени.

Световна известност получи паметната фраза, отправена към агресора от един от разположените на острова бойци: " Руски транспортен съд, върви на м.....а си ". Тази имитация се трансформира в синоним на украинската опозиция, като и беше отдадена пощенска марка.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР