50-та ловна дружинка даде старт на новия ловен сезон с

...
50-та ловна дружинка даде старт на новия ловен сезон с
Коментари Харесай

50-та ловна дружинка откри ловния сезон с голям банкет в село Градево 

50-та ловна дружинка даде старт на новия ловджийски сезон с огромен прием в двора на храм „ Св. Илия “ в село Градево. В днешния ден ловците от четирите групи събраха свои близки и другари на курбан за здраве и сполучлив нов ловджийски сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и елементарна бекасина. Сред празнуващите бе и най – новият член на дружинката Александър Дамянов, на който всички пожелаха огромен улов и без произшествия!

Дълги трапези с вкусни гозби и питиета, хубава музика и доста радостно въодушевление белязаха празника на ловците, които бяха почетени от кмета на Община Симитли Апостол Апостолов, националният представител в 44-то, 45-то, 46-то и 47-то Народно заседание Стефан Апостолов и кметът на село Градево Николай Филимонов. Те пожелаха на празнуващите здраве, наслука и безавариен ловджийски сезон.

Припомняме, че на 29 ноември 2006 година Общото заседание на Националното ловно-рибарско съдружие "Съюз на ловците и рибарите в България " взема решение от 2007 година, в първия ден от новия ловджийски сезон през м. август, който всяка година се дефинира от изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по горите, да се празнува Ден на български ловджия.

Тази година от 6 август, когато се отбелязва формалният празник на Националното ловно-рибарско съдружие "Съюз на ловците и рибарите в България ", до Празника на българските ловци, който през 2022 година е на 13 август се означават Дните на дивеча и лова в България.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР