50 служители от Спешна помощ в Русе подадоха оставки, съобщават

...
50 служители от Спешна помощ в Русе подадоха оставки, съобщават
Коментари Харесай

Колективна оставка: 50 служители от Спешна помощ в Русе напускат

50 чиновници от Спешна помощ в Русе подадоха оставки, оповестяват БГНЕС. Медицинският и обслужващ личен състав упорстват за по-добро възнаграждение и условия на труд.

Освен това медиците не одобряват резултатите от състезанието за нов шеф, извършен от здравното министерството и упорстват техен началник да остане краткотрайно изпълняващата длъжността доктор Недка Дикова.
Медици от Русе не одобряват нов шеф, определен с конкурс Настояват техен началник да остане краткотрайно изпълняващата длъжността доктор Недка Дикова
Предизвестията за овакантяване изтичат след по-малко от месец. След това, работещите в Спешна помощ не могат да се ангажират с прогноза какво ще се случи.

Лекарите от Ветово обслужват близо 22 хиляди души с една кола за спешна помощ. Ако екипът напусне, 12 обитаеми места остават без Спешна помощ.
Кабинетът даде 30 млн. лева за закъсали лечебни заведения, психиатрии и незабавна помощ Кирил Ананиев чака по-високи заплати в общинските лечебни заведения
Миналата седмица лекарите излязоха на митинг, само че към момента никой не е дал отговори на въпросите на медиците. Затова те желаят среща с представител на здравното министерство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР