50 състезатели по тенис на маса от 12 града се

...
50 състезатели по тенис на маса от 12 града се
Коментари Харесай

Александър Стоянов от Козлодуй спечели турнир по тенис на маса във Враца /снимки/

50 състезатели по тенис на маса от 12 града се включиха в първия народен шампионат за купата на община Враца. Домакин на конкуренцията беше състезателен клуб по тенис на маса "Бобата " във Враца. Участниците от Враца, Монтана, Луковит, Полски Тръмбеш и други обитаеми места се включиха в четири разнообразни категории, като всички срещи се организираха през уикенда.
Победител в главния шампионат стана Александър Стоянов от Козлодуй, който надви на финала над Йордан Димитров от София. Двете трети места в надпреварата останаха за представителите на Берковица - Станимир Георгиев и Петър Иванов. В конкуренцията, отделена единствено за некартотекирани към федерацията по тенис на маса състезатели, победител излезе най-малкия участник - 12 годишният Преслав Николов от Видин. Той победи с 3:0 на финала най-възрастния в целия шампионат - 75 годишния Цветан Русалийски от Враца. Третите места останаха за Петко Ценев от Ботевград и Цветомир Бенов от Видин.
В шампионатите до 15 и 18 години преобладаваха напълно състезатели от Роман. Първо при 15 годишните завоюва Теодора Богданова, която победи с 3:1 Мартин Иванов от Свищов. При 18 годишните пък двамата братя Петър и Велислав Христови стигнаха до финала, който бе извоюван доста мъчно от Петър с 3:2. С трети места в двете категории остана състезателят от София Александър Цветков. Бронзови медали още взеха Мартин Симеонов от Тетевен (до 15 г.) и още веднъж Теодора Богданова, само че този път до 18 години.
Победителите получиха купи и медали, подсигурени от община Враца, а за всички участници бяха готови дребни дарове. Турнирът беше открит от Мария Георгиева - младши специалист към ММС за областите Враца, Видин и Монтана. Цялото съревнование мина без аудитория и със съблюдаване на противоепидемичните правила.
"Състезанията минаха в отлична атмосфера и бях прелестно сюрпризирана да видя децата до 15 години ", сподели треньорът в клуб „ Бобата “ и троент първенец на България Детелина Михайлова.
"Благодарение на община Враца успяхме да съберем при нас някои от положителните деца в България и се получи отличен шампионат ", съобщи тя.
"Организацията и отразяването на шампионата бяха на високо равнище. Много сме удовлетворени, че успяхме да спечелим и в двете категории до 15 и 18 години ", пък разяснява треньорът на тенисистите от Роман Росен Цолов.
"Целта ни е след година да създадем още по-добър шампионат, който даже да бъде интернационален ", показа Любомир Георгиев, треньор в клуб „ Бобата “. Пандемията от ковид попречи това да се случи още тази година. Само условията за карантина и съществуване на негативен тест са спрели играчи от Сърбия да се включат в конкуренцията във Враца.
Тренировките в клуб по тенис на маса „ Бобата “ не престават всеки ден. Всички деца са поканени да се включат в тренировките след 16 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР