50 различни коронавируса циркулират в Европа всяка зима. Проучването проследява

...
50 различни коронавируса циркулират в Европа всяка зима. Проучването проследява
Коментари Харесай

Проучване: Имунитет от настинка пази и от COVID-19

50 разнообразни ковид циркулират в Европа всяка зима. Проучването наблюдава 52-ма контактни на инфектирани с COVID-19. Установяват, че 26 души не се заразяват и тъкмо те имат доста по-високи равнища на Т-клетки. Учените съумяват да потвърдят, че Т-клетките нападат вътрешни протеини във вируса.

„ Могат да ни предпазят в резултат на предишна вирусна зараза с общи коронавируси, причинители на сезонните настинки и грипове, в това число и с сегашния SARS-COV-2 чрез кръстосана реактивност, те към момента разпознават структури от други коронавирусни варианти”, изясни тя.

Според учените от Imperial Collegе в Лондон имунизациите против COVID-19 нападат спайк протеина, който мутира непрестанно и основава нови разновидности като " Омикрон ". За разлика от тях, вътрешните протеини, атакувани от защитните Т-клетки, мутират доста по-малко.

„ Това беше потвърдено и при предходните коронавирусни епидемии от вида на ТОРС и МЕРС, има подобен пресечен имунитет със настоящия COVID-19 “, добави тя.

Учените от Imperial College предлагат да се разработят ваксини от ново потомство, които да нападат точно протеините в самия вирус, тъй като съгласно тях по този начин ще бъдем защитени от бъдещи разновидности.
Свързани вести Разработиха тест, който разграничава COVID-19 от грип Страховит скок на инфектираните с COVID-19: Новите случаи са 6761, умрелите - 116 ДКЦ „ Пълмед “ с преференциални цени за PCR проби за коронавирус и Т-клетъчен имунитет против SARS-COV-2 през летния сезон Доцент Гломб: Коронавирусът има малотраен имунитет, нужно е реваксиниране
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР