50% повече туристи от Китай са посетили България за периода

...
50% повече туристи от Китай са посетили България за периода
Коментари Харесай

Ангелкова отчита 50% повече китайски туристи у нас

50% повече туристи от Китай са посетили България за интервала януари- август тази година по отношение на същия интервал на 2016 година.

Общият брой на китайските туристи през тази година бил към 19 хиляди, като единствено за месец август у нас е имало към 2 200 посетители от азиатската страна. Това регистрира министъра на туризма Николина Ангелкова по време на форума " България и Шанси, Китай - два свята по Пътя на коприната ".

 Ангелкова се бори за китайски туристи и вложители
Ангелкова се бори за китайски туристи и вложители

Подчертава, че страната ни е със мощен капацитет за вложения в туризма и благоприятни условия за 5-звездни хотели

Ангелкова означи още, че сред двете страни обичайно се следят положителни туристически връзки и имало наклонност за растеж при броя на туристите. Тя напомни, че през месец септември в мегаполиса Шанхай беше открит туристически информативен център на страната ни , които промотира опциите и преимуществата на българския туризъм и показва страната ни като дестинация за четири сезона.

На форума министърът на туризма изясни и за какво България е и извънредно положително място за вложения - страната ни е с най-нисък корпоративен налог в Европейски Съюз, а нарастването на Брутният вътрешен продукт за последните 5 години изпреварвал междинния ритъм в Европейски Съюз.

 7% от вложенията в България са от туризъм
7% от вложенията в България са от туризъм

Министерството на туризма основава капиталова карта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР