50% от децата у нас влизат в интернет на 7

...
50% от децата у нас влизат в интернет на 7
Коментари Харесай

50% от децата у нас влизат в мрежата на 7 години

50% от децата у нас влизат в интернет на 7 години. Най-популярните действия в мрежата са гледането на видео клипове, игри и обществени мрежи. Данните са от проучване на центъра за безвреден интернет.

Според него 73% от децата до 12 години имат профили в обществените мрежи. Препоръчителната възраст е 13 години, напомнят от Центъра за безвреден интернет.

Оттам поучават, при основаване на детски профил да не се избира инцидентна дата на раждане, а най-близката до действителната, тъй като профилите до 18 години имат специфични отбрани.

" Ние вършим профили на децата, просто с цел да не се усещат изолирани от връстниците. Когато в трети клас 90% от децата имат профили и детето няма, то се усеща изолирано по някакъв метод. Важното е родителят от първите стъпки и през първия профил, въпреки всичко да бъде дружно с детето. Нека да употребява някои от опциите. Самите операционни системи дават опция да се направи детски профил. Изключително елементарно и комфортно е и той автоматизирано блокира и филтрира огромна част от наличието, което не бихме желали. Има и стратегии за наставнически надзор, само че ползата измежду родителите спада ". Това разяснява Георги Апостолов от Центъра за безвреден интернет пред Българска национална телевизия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР