50 на 50 е ситуацията - експертен срещу редовен кабинет.

...
50 на 50 е ситуацията - експертен срещу редовен кабинет.
Коментари Харесай

Калоян Методиев: 50 на 50 е ситуацията - експертен срещу редовен кабинет

50 на 50 е обстановката - експертен против постоянен кабинет. Това предвижда в студиото на „ Лице в лице “ Калоян Методиев - шефа на института „ Рего “ и някогашен началник на кабинета на президента Румен Радев.

Според него миналите избори са посочили, че българите са заложили повече на страстта, в сравнение с разсъдъка.

„ Не се търсеше постоянен конструкт, с цел да продължим като общество да решаваме проблемите по браншове. Ако имаме още веднъж излизване на такава страст - нещата могат да придобият неприятни развития в страната. Изисква се държавническо държание и проект какво ще вършим в идната година “, разяснява още той.

Според него предварителни избори могат да доведат до безпорядък: „ Никой не знае до каква степен ще докара публичното мнение. “

Методиев разяснява и Румен Радев и ролята му на обединител.

„ Президентът излезе от ролята си на обединител, той е страна в борбата ръководещи – съпротива. Но има късмет да се покаже като общественик, като инициира ръководство, което да демонтира модела ГЕРБ “, сподели още той.

Методиев изрази мнението, че договарянията може да са мудни. Той счита, че дали ще има или не ръководство - зависи значително и от Слави Трифонов и неговата политическа групировка.

По думите му Трифонов не е феномен, а пробив, като доста е зависело и от българите в чужбина.

" Вижда се и от резултатите – не е събрал милион, не може да се приказва за феномен ", добави Методиев.

Според него при Българска социалистическа партия има срив, тъй като възрастният електорат се е изплашил да излезе да упражни правото си на глас, а и вътрешната съпротива е изиграла роля.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР