50 млн. души са живеели в робство през 2021 г.

...
50 млн. души са живеели в робство през 2021 г.
Коментари Харесай

50 млн. души са живеели в робство през 2021 г.


50 млн. души са живеели в иго през 2021 година Това сочат данните, събрани и систематизирани от Анадолската организация във връзка Международния ден за унищожаване на робството.

" От тези хора 28 млн. са били на насилствен труд, а 22 млн. са били в клопката на насилствен брак ", се показва в последния оповестен отчет " Глобални оценки на актуалното иго " на Международната организация на труда, Международната организация по миграция и организацията с нестопанска цел Walk Free.

През 2021 година в съвременно иго са били 10 млн. души повече, в сравнение с през 2016 година, се отбелязва в отчета, като се цитират световни оценки. Проблемът е, че през последните пет години броят на хората, попаднали в клопката на актуалното иго, доста се е нараснал, оповестява БГНЕС.

Съвременното иго се състои от два съществени съставния елемент: насилствен труд и насилствен брак. И двата се отнасят до обстановки на употреба, които лицето не може да откаже или не може да напусне заради закани, принуждение, машинация, корист с власт или други форми на насила.

" Жените и девойките съставляват 11,8 милиона от общия брой на наложително наетите лица. Повече от 3,3 милиона от всички лица в насилствен труд са деца ", се показва в отчета. Повече от две трети от лицата, принудени да сключат брак, са дами, което се равнява на почти 14,9 милиона дами и девойки, се добавя в отчета.

На 2 декември 1949 година Организация на обединените нации приема законопроект, ориентиран към премахване на актуалните форми на иго, като трафика на хора, половата употреба, детския труд и насилствените бракове, който от този момент се отбелязва всяка година като Международен ден за унищожаване на робството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР